Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax feliciteert Lucky Ajax met dertigjarig bestaan

Het is deze donderdag precies dertig jaar geleden dat Sjaak Swart, Piet Keizer en Dick Schoenaker hun handtekeningen plaatsten op een speciale oprichtingsakte. Eentje waarmee de vereniging van oud-spelers van Ajax officieel bestaansrecht kreeg. Daarmee werd ook Lucky Ajax geboren.

01 december 2022 - 10:59
Lucky Ajax 1200
Het is altijd een mooie boel bij Lucky Ajax. © Pro Shots

We moeten terug naar 1 december 1992. In het spelershome van De Meer kwamen Rinus Michels, Swart en Keizer op het idee een vereniging op te richten voor oud-spelers. In overleg werd een heus puntensysteem bepaald. Bij maximaal honderd punten kon een oud-speler lid worden van de nieuwe club Lucky Ajax.

Lucky Ajax sprankelt vandaag de dag nog altijd. SV Ajax wil het bestuur en alle spelers van deze unieke club feliciteren met deze fraaie mijlpaal. Het is geweldig om te zien hoe Swart nog altijd de lijnen uitzet op het veld. Lucky Ajax komt nog regelmatig bijeen. Door de jaren heen zagen we veel oud-helden de kicksen aantrekken.

De naam Lucky Ajax is er eentje met een knipoog naar de ‘mazzelclub’ die Ajax volgens velen soms is. “Voor het geluk geboren, maar geluk is ook iets wat je moet afdwingen. Als je dat kunt, dan komt het geluk vanzelf.” Het zijn woorden die Joop Stoffelen, oud-coach van Lucky Ajax, kort na de oprichting sprak.

‘Papa, ik heb Sjaak Swart gewoon een hand gegeven... Die heeft nog met Johan gevoetbald!’

Het spelen van zo’n twintig wedstrijden per jaar blijft prachtig, maar Lucky Ajax staat toch vooral voor plezier en gezelligheid. En dat al dertig jaar. Voor leden en spelers worden tal van activiteiten georganiseerd. Rondom wedstrijden kunnen bezoekers met de oud Ajax-helden op de foto. En dat zijn er door de jaren heen genoeg. Enorm veel grote namen debuteerden vroeg of laat in Lucky Ajax.

Fabian Nagtzaam, directeur van SV Ajax, ziet ook het plezier dat Lucky Ajax nog steeds uitstraalt. “Wij als supporters willen onze helden altijd proberen te eren. Wat is er nu mooier dan dat je jouw helden van weleer nog eenmaal in een korte broek en Ajaxshirt ziet voetballen? Lucky Ajax biedt die mogelijkheden elke keer wanneer zij ergens in het land weer de kicksen aantrekken.”

“Daarnaast is het voor henzelf ook telkens weer een leuke reünie. Ze speelden zes jaar geleden tegen de club van mijn zoons. De oudste zei op de weg terug naar huis: ‘Papa, ik heb Sjaak Swart gewoon een hand gegeven... Die heeft nog met Johan gevoetbald!’ Op dat moment besefte ik weer hoe belangrijk een dergelijke club met oud-spelers is en altijd zou moeten blijven.”

“Vandaar ook de hartelijke felicitaties vanuit onze vereniging voor hun dertigjarig bestaan.”

Lucky Ajax Inbericht

Van harte, heren! © Pro Shots

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >