Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax sluit jaar af met gelijkspel op bezoek bij Jong PSV

Jong Ajax heeft kalenderjaar 2022 afgesloten met een 2-2-gelijkspel op bezoek bij Jong PSV. Jaydon Banel en Silvano Vos waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse kant.

15 december 2022 - 21:55
Psv Ajax 1200
Vos oog in oog met Babadi van Jong PSV. © Pro Shots

De ploeg van John Heitinga kon de bus parkeren voor het Philips Stadion. Dat was donderdag het decor voor het duel tussen de Jong-ploegen van PSV en Ajax. De wedstrijdorganisatie deed er dan ook veel aan om er wat van te maken. Snoeihard Tina Turner door de speakers, een lichtshow, wat rookmachines en veel vlagvertoon. Voor de jonge spelers al met al een toffe ervaring.

Zeker omdat zo’n 7500 mensen – ondanks de gevoelstemperatuur van zo’n min zeven graden – de moeite namen om de wedstrijd bij te wonen. Zij moesten even geduld hebben voor het duel op gang kwam. In het eerste kwartier was alleen PSV’er Isaac Babadi gevaarlijk. Hij had een aantal geweldige schijnbewegingen in huis, maar eindigde zijn actie met een totaal mislukt schot.

Een poging waar Charlie Setford dus niet zenuwachtig van werd. De doelman keerde terug onder de lat bij Jong Ajax na een polsbreuk. De voetballers speelden het publiek niet vanaf de aftrap warm. Het was ietwat saai, maar na een kleine twintig draaide Lorenzo Lucca ineens weg bij zijn opponent. De weg naar het doel was lang, maar de Italiaan kwam tot een venijnig schot. Joël Drommel stond goed opgesteld en keerde de poging met zijn voet.

Meteen erna zag de PSV-keeper hoe de zestienjarige Jorrel Hato de bal op de paal schoot. Zo gebeurde er ineens aardige dingen in Eindhoven. Aan de andere kant redde ook Setford de meubelen op een aardig afstandsschot van wederom Babadi. Banel brak echter de ban voor Jong Ajax. Hij haalde richting rust doeltreffend uit vanaf randje zestienmeter. Het was de eerste treffer voor de achttienjarige aanvaller in het betaald voetbal.

Mathijs Tielemans trok de stand na rust al vlot gelijk, nadat Olivier Aertssen onnodig een hoekschop weggaf. Die namen de Eindhovenaren kort en via een simpel een-tweetje dribbelde Tielemans de zestienmeter binnen. Vanuit een lastige hoek kogelde hij vervolgens prachtig raak.

Lang kon Jong PSV er niet van genieten. Voor de ploeg goed en wel door had wat er aan de hand was, scoorden de Amsterdammers alweer. De lekker spelende Vos kapte zijn directe opponent kundig uit om vervolgens rap met rechts af te drukken. Vanaf een meter of zestien ging de bal tegen de touwen.

PSV’er Mylian Jiménez vond een kwartier voor tijd ook het net, al was dat totaal niet zijn bedoeling. Zijn hoekschop draaide zonder dat iemand eraan zat het Ajaxdoel in. Een bijzondere treffer, waarbij Setford vooral zijn woede richtte op de matig opererende Christian Rasmussen. Iets met miscommunicatie, maar de goalie ging zelf ook niet vrijuit.

Ondanks wat rommelmomenten voor beide goals werd er niet meer gescoord. Beide teams moesten zodoende genoegen nemen met een puntendeling. Jong Ajax komt vrijdag 6 januari om 20.00 uur voor het eerst weer in actie. Dan ontvangt het FC Eindhoven op sportpark De Toekomst.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >