Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax geeft signaal aan talenten door Hansen niet mee te nemen naar Marbella

Jorrel Hato, Silvano Vos, Gabriel Misehouy en Tristan Gooijer. Zo maar vier namen van talenten die met Ajax afreisden naar het trainingskamp in Marbella. Een bekender talent bleef thuis. Sontje Hansen hoefde zijn koffer niet te pakken.

05 december 2022 - 11:23
Hansen 1200
Waar ligt de voetbaltoekomst van Hansen? © Pro Shots

De nog altijd pas twintigjarige Hansen – die in Amsterdam een contract heeft tot de zomer van 2023 – bleef achter in Nederland. Tegenover Voetbal International laat Alfred Schreuder weten waarom die beslissing is genomen.

“Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax. Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers. Dat is ook de les die in voorbije jaren is geleerd met aflopende contracten van talenten,” stelt Schreuder, die hiermee bijvoorbeeld kan doelen op het pijnlijke transfervrije vertrek van Brian Brobbey naar RB Leipzig.

Hansen en Ajax zijn er nog altijd niet uit met elkaar, waardoor de aanvaller eind dit seizoen gratis de deur uitloopt. Schreuder wil duidelijk een signaal afgeven aan andere talenten en heeft weinig begrip voor het getalm. “Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent.”

Aanbevolen
Schreuder verwacht ‘nieuwe impulsen’ in selectie na winterstop

Hansen debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Ajax. In de KNVB-bekerwedstrijd op bezoek bij Telstar op 18 december 2019 liet Erik ten Hag hem invallen. Slechts vier dagen later debuteerde hij ook in de eredivisie. Dat gebeurde in het met 6-1 gewonnen thuisduel met ADO Den Haag. Daarna werd het – mede door blessureleed – stil rondom de Ajacied.

Het verwachtingspatroon was echter meteen groot. Hansen gaf later toe dat die opgevoerde druk en de extra aandacht best pittig was. Hij was nog niet klaar voor het grote mannenvoetbal. Die leerschool zou vooral via Jong Ajax en de Keuken Kampioen Divisie lopen. Daar was hij klaar voor. Daarom tekende hij in 2020 zonder enige twijfel bij tot de zomer van 2023.

Hansen kwam dit seizoen dertien keer in actie voor Jong Ajax. Daarbij was hij viermaal trefzeker en drie keer stelde hij een collega in staat om te scoren. Terwijl de voetballer zijn beste beentje voortzet binnen de lijnen, daar onderhandelen zijn management en Ajax al dik een halfjaar over een nieuwe verbintenis.

De jonge voetballer en zijn gevolg willen meer zekerheid over zijn nabije toekomst in het eerste hebben, terwijl Ajax beredeneert dat je over langere tijd heel goed moet zijn bij Jong Ajax voor die kansen komen. Of er uiteindelijk weer een handtekening onder een nieuwe overeenkomst wordt gezet? Dat moet blijken.

Aanbevolen
Ajax verliest in oefenduel van Blackburn Rovers en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >