Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hansen had best effe moeite met alle aandacht na debuut in eerste

Het voetballeven van Sontje Hansen is in korte tijd in een fikse stroomversnelling terecht gekomen. De achttienjarige rook afgelopen seizoen aan het eerste elftal en tekende dinsdag een contract tot de zomer van 2023. Daarmee raakt hij steeds meer in de spotlights.

23 september 2020 - 14:16
Hansen 1200
Hansen gaat mannenvoetbal leren spelen. © Ajax Images

Supporters die de jeugdselecties van Ajax al jaren volgen, wisten allang dat Hansen een begenadigd talent was, maar veel verliep voor de in Hoorn geboren aanvaller nog onder de radar. Het grote publiek had hem nog niet echt ontdekt, maar daarin veranderde vorig seizoen veel.

“Afgelopen jaar was voor mij super. Ik had een topseizoen,” zo vertelt een stralende Hansen voor de draaiende camera van Ajax TV. “Ik maakte mijn debuut bij Jong Ajax en tegen Telstar mijn debuut in de beker voor Ajax 1. Daarna volgde mijn superdebuut in de Johan Cruijff Arena. Ik maakte jammer genoeg geen goal en was superzenuwachtig, maar dat komt wel goed.”

Misschien is het ook helemaal niet erg dat een goal uitbleef. Dat zou het verwachtingspatroon alleen maar groter hebben gemaakt, want zo gaat dat nu eenmaal vaak bij talenten. We zetten ze graag snel op het paard, maar soms is het goed rustig aan te doen. Hansen vond de opgevoerde druk en de extra aandacht dan ook best pittig, zo geeft hij toe.

“Vorig seizoen had ik er aan het einde wel moeite mee. Er kwam veel druk op me te liggen. Het was anders voor mij dan in het begin. Nu ben ik eraan gewend en gaat het goed. Het mannenvoetbal begint nu pas voor mij.”

Mannenvoetbal gaat Hansen zeker meemaken, al zal dat vooralsnog vooral in de Keuken Kampioen Divisie moeten gebeuren. Daar wordt in elk geval mannelijk voetbal gespeeld en daar kan de jongeling zijn voordeel mee doen. Het is best een klus om je daar fysiek tegen te wapenen. Menig talent voor Hansen kan dat beamen.

In dat opzicht is spelen voor Jong Ajax echt hartstikke goed in aanloop naar meer speeltijd in het eerste elftal. Meetrainen met het eerste is eveneens belangrijk en het is dan ook enorm aanpoten voor Hansen. “Het is meer technisch en je moet sneller handelen. Daardoor kreeg ik wat meer rust in mijn spel bij Jong Ajax.”

Hansen kan in elk geval vol aan de bak, maar het vertrouwen van de club is er, getuige het voorgelegde – en ondertekende – contract tot 2023. De tiener is er vanzelfsprekend onwijs blij mee.

“Het voelt heerlijk. Je kijkt er lange tijd naar uit en nu is het zover. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik voel me goed hier en ben zelf een Ajacied. Het was mijn droom en we waren er dan ook al heel snel uit dat ik gewoon bij Ajax zou blijven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >