Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Brobbey helpt supporter René aan dikke prijs in SV Ajax Poule

René Jansen (50) zit zondag met zijn achtjarige zoontje Daan op de tribune bij Ajax - PSV. Als maandwinnaar van onze SV Ajax Poule ging hij aan de haal met twee kaartjes voor de kraker in de Johan Cruijff Arena. Wij belden met deze Ajacied uit Noord-Brabant.

Door Jordy Haak
03 november 2022 - 15:27
Rene Jansen 1200
René nam zijn zoontje eenmaal eerder mee naar Ajax. © René Jansen

Ha René, moeten we jou omschrijven als een meestervoorspeller of een geluksvogel?
“Een beetje van beide! In de SV Ajax Poule voorspel je een hele rits eredivisiewedstrijden, maar je scoort extra punten door een Ajacied aan te wijzen van wie jij doelpunten verwacht. Ik heb precies op het juiste moment inschat dat Alfred Schreuder voor Brian Brobbey zou kiezen, in plaats van Mohammed Kudus. Bij het veroveren van de eerste plaats komt ook een beetje geluk kijken.”

Je hebt thuis dus geen glazen bol op je nachtkastje staan?
“Haha, dat niet! Ik ben supporter van Ajax en volg de club intensief. Bij mij was er ook sprake van een stukje wishful thinking. Ik vond dat Ajax met een echte spits moest gaan voetballen en hoopte dat Schreuder daar hetzelfde over dacht. Precies op het juiste moment voorspelde ik doelpunten van Brobbey. Hij scoorde tweemaal tegen Excelsior en RKC Waalwijk. Dat is het breekpunt geweest in de maand oktober, want toen ben ik omhooggeschoten.”

Een meesterzet, want het levert je twee kaarten op voor Ajax - PSV!
“Geweldig, daar ben ik hartstikke blij mee. Eind jaren negentig ging ik regelmatig naar Ajax, maar de laatste tijd is dat wat minder. We hebben een eigen bakkerij en momenteel is het lastig om nieuw personeel te vinden. Bovendien is het met de huidige energieprijzen ook haast niet te betalen. We zijn dus hartstikke druk, maar des te leuker is het weer een keer naar de Arena te kunnen!”

Aanbevolen
Speel ook in november weer mee met onze SV Ajax Poule!

Weet je al wie je meeneemt?
“Absoluut, mijn zoon Daan. Dat mannetje is acht jaar en vindt het geweldig om de spelers van dichtbij te kunnen zien. Hij is één keer eerder mee geweest naar de Johan Cruijff Arena, maar dat is alweer een jaar of vier geleden. Ik kijk er enorm naar uit.”

Heb je nog tips voor Ajacieden die overwegen om ook mee te spelen?
“Doe lekker mee, want het is hartstikke leuk! Als lid van SV Ajax maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. En probeer vooruit te denken. Wat gaat er gebeuren? Dat valt zonder glazen bol overigens niet mee, haha! Het ene moment sla je de plank volledig mis en de andere maand eindig je plots bovenaan.”

Het kan verkeren... Hoe lang speel je eigenlijk al mee?
“Dit is mijn derde seizoen. Ik doe al vanaf de start mee. Simpelweg omdat ik het leuk vind wedstrijdjes te voorspellen. Ik had nooit verwacht er iets mee te winnen, maar des te mooier is het dat ik nu in de prijzen ben gevallen. Wij wonen tussen Eindhoven en Tilburg en reizen zondag met veel plezier af naar Amsterdam. Ik hoop dat het een fantastische dag wordt!”

Denk jij beter te kunnen presteren dan René? Schrijf je dan ook in voor onze SV Ajax Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand november. Ook is het handig om onze app te downloaden. Dus hup, aan de slag!

Aanbevolen
Schrijf je in voor Ajax Life Pubquiz bij BLVD020! [GESLOTEN]

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >