Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus de held van Ghana, domper voor Tadic en Servië

Het WK is in volle gang. Naast zeven Ajacieden in Oranje, zijn ook Edson Álvarez, Jorge Sánchez, Dusan Tadic en Mohammed Kudus met hun land actief op het eindtoernooi. Hieronder een overzicht van de tweede speelronde.

28 november 2022 - 16:00
Kudusghana800
Kudus was met twee goals heel belangrijk. © Pro Shots

Geen minuten voor Mexicanen
Voor Mexico stond een duel onder hoogspanning op het programma. Argentinië was dinsdag de tegenstander. Nadat beide ploegen in hun eerste groepsduel puntenverlies hadden geleden, was een overwinning noodzakelijk om uitzicht te houden op de knock-outfase. 

Waar Álvarez en Sánchez tegen Polen (0-0) nog in de basis stonden, daar koos bondscoach Gerardo Martino tijdens het duel met Argentinië voor twee andere spelers. Met een Ajaciedloos elftal hielden de Mexicanen lang stand, maar moesten ze uiteindelijk toch hun meerdere erkennen. Álvarez en Sánchez bleven de hele wedstrijd op de bank.

Mexico staat nu met één punt onderaan groep C. Om een gooi te kunnen doen naar de achtste finales, moet er woensdag om 20.00 uur worden gewonnen van Saudi-Arabië. Ook de uitslag van het duel tussen Polen en Argentinië heeft invloed op wie er doorgaat.

Aanbevolen
Ajax met veel talenten op trainingskamp naar Marbella

Tadic op randje van uitschakeling
Tadic zit met Servië misschien wel in de zwaarste poule van dit WK. In groep G strijden de Serviërs samen met Brazilië, Zwitserland en Kameroen om twee felbegeerde plekjes in knock-outfase. Het openingsduel met de Seleção ging verloren (2-0), waarna Kameroen de eerstvolgende tegenstander was.

Een duel wat eigenlijk moest worden gewonnen, eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel. Servië stond mede dankzij een assist van Tadic met 1-3 voor, maar zag hoe de Afrikanen toch terugkwamen tot 3-3. Een spectaculaire wedstrijd, maar uiteindelijk hadden beide landen vrij weinig aan een punt. 

Servië staat nu onderaan groep G. Brazilië en Zwitserland strijden maandag om 17.00 uur tegen elkaar. Daarna kunnen alle scenario’s in de laatste speelronde worden uitgetekend. Uitschakeling lijkt helaas voor Tadic het meest realistische scenario.

Aanbevolen
Schrijf je in voor SV Ajax Feestdagenbingo! [VOL]

Kudus tweemaal trefzeker
Dan het mooiste nieuws van dit overzicht! Als er iemand een toernooi vol emoties beleeft, is het Kudus wel. De Ghanees gaf een assist tijdens het groepsduel met Portugal, maar zag hoe zijn ploeg toch met 2-3 verloor. Een nieuwe kans op kans op succes volgde maandag tegen Zuid-Korea. 

Die mogelijkheid greep Ghana met beide handen aan. Mohammed Salisu tekende voor de openingstreffer, waarna Kudus de marge met een kopbal verdubbelde. De schrik zat er even in toen Zuid-Korea zich terugknokte naar 2-2, maar dankzij de tweede treffer van Kudus sleepte Ghana toch een overwinning uit het vuur.   

Ook in groep H zijn de kaarten dus nog niet geschud. In zijn laatste groepsduel neemt Kudus het met Ghana op tegen Uruguay. Dit allesbeslissende potje staat vrijdag 2 december om 16.00 uur op het programma. We hoeven niemand uit te leggen dat er bij Ghana revanchegevoelens leven richting Luis Suarez en co. 

Aanbevolen
Wie gingen er sinds 1990 als Ajacied namens Oranje mee naar een WK?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >