Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie gingen er sinds 1990 als Ajacied namens Oranje mee naar een WK?

Voor het eerst in de historie rolt de bal tijdens een winters WK. Ruim anderhalve maand zonder Ajax is best lang. Daarom hebben we een quizje in elkaar gedraaid. Weet jij wie er sinds 1990 als Ajacied met Oranje meegingen naar een mondiaal eindtoernooi?

23 november 2022 - 09:27
Blind Quiz 1200
Blind was in 2014 al van de partij. © Pro Shots

Meestal genieten we rond deze tijd van het jaar nog volop van clubvoetbal. Lekker Ajax volgen in de eredivisie en in Europees verband. Deze voetbaljaargang is alles anders. Het veelbesproken WK in Qatar is in volle gang. We kunnen gerust spreken van een winterstop-XL.

Daarom hebben we een quiz in elkaar geknutseld, welke gaat over Ajax en het Nederlands elftal. Weet jij zo op te lepelen welke voetballers sinds 1990 als Ajacied namens Oranje mee gingen naar een WK?

In 2002 en 2018 liep Oranje het WK mis, maar op zeven mondiale eindtoernooien was het Nederlands elftal wel actief. Daarbij waren 29 verschillende Ajacieden van de partij. Sommige namen kun je vast zo opdreunen, terwijl je andere spelers misschien alweer bijna bent vergeten. We gokken dat je ook voetballers noemt die ten tijde van het WK niet meer voor Ajax speelden. 

Op bovenstaande foto zien we Daley Blind in actie tegen het Argentinië van Lionel Messi. Hij was in 2014 al van de partij en is dat dit jaar opnieuw. Zijn naam krijg je alvast cadeau, al had je die sowieso wel geweten. Maar hoe ver kom je met de rest?

Je krijgt tien minuten de tijd om alle namen in te kloppen. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >