Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Dit soort topteams straffen je als je zelf niet scoort’

Je kunt veertig minuten heel aardig spelen tegen Liverpool, maar als je zelf niet scoort, krijg je een keer de deksel op de neus. Dusan Tadic ervaarde tegen de Engelsen de keiharde wetten van het Europese voetbal (0-3).

27 oktober 2022 - 00:15
Tadicajaliv800
Tadic had zelf eigenlijk moeten scoren. © Pro Shots

In aanloop naar het duel werd ‘lef’ als sleutelwoord bestempeld. Tegen Liverpool liet Ajax zeker zien moedig te voetballen, maar beloonde het zichzelf niet. Wat als Steven Berghuis, Jorge Sánchez of Dusan Tadic wel het net had gevonden? Dan wordt het – jawel, daar is-ie – een heel andere wedstrijd.

Maar goed, dat gebeurde dus niet. En op dit niveau kan Ajax zich dat niet veroorloven. Liverpool had aan één kans genoeg. “Dit soort topteams straffen je als je zelf niet scoort,” aldus een teleurgestelde Tadic in de perskamer van de Johan Cruijff Arena.

Na de 0-1 knakte er mentaal iets bij Ajax. De koppies gingen hangen, het geloof was weg. Daarna stortte Ajax – niet voor het eerst – als een kaartenhuis ineen. “We krijgen op belangrijke momenten goals tegen. Nu ook weer, vlak voor en na rust. Natuurlijk doet dat mentaal iets met je. Dat moeten we analyseren en beter doen.”

Aanbevolen
Schreuder ziet progressie ondanks nederlaag: ‘Deze poule was te goed voor ons’

Hoe nu verder? Tadic probeert positief te blijven. “Dit mag niet. Het is niet acceptabel. We zijn Ajax en houden niet van verliezen. Maar op dit soort momenten moet je positief zijn. Er is nog genoeg om voor te spelen. We moeten vooruitkijken en ons focussen op de Europa League en de competitie.”

Ajax heeft het ticket voor de Europa League zo goed als binnen. Op Ibrox kan de volgende ronde veilig worden gesteld. Alleen bij een nederlaag met meer dan vier goals verschil valt alsnog het doek. Dat mag onze club dus nooit meer weggeven.

We weten uit ervaring dat ver komen in de Europa League ook leuk kan zijn, maar dit is niet het moment om op de zaken vooruit te lopen. Tadic beaamt dat. “We bekijken alles stap voor stap. We moeten niet te ver vooruitkijken.”

Aanbevolen
Ajax klaar in CL na nieuwe nederlaag tegen Liverpool en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >