Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder geeft blessure-update richting RKC - Ajax

De spelersbus van Ajax rolt zaterdag richting Waalwijk voor het uitduel met RKC. Drie spelers blijven met klachten achter in Amsterdam. Zij zijn afwezig als Ajax om 18.45 uur aftrapt. Trainer Alfred Schreuder gaf vrijdag een blessure-update.

Door Jordy Haak
21 oktober 2022 - 14:47
Rensch Taylor 1200
Voor Taylor en Rensch komt RKC-uit nog te vroeg. © Pro Shots

Devyne Rensch (liesklachten), Kenneth Taylor (tik tegen Napoli) en Ahmetcan Kaplan (knieblessure) zijn er niet bij. “Met Devyne gaat het wel goed, maar zaterdag komt nog te vroeg,” vertelde Schreuder in de perszaal van de Johan Cruijff Arena.

De oefenmeester vertelde ook meteen hoe het er qua klachten voorstaat met Taylor en Kaplan. “We verwachten Kenneth na het weekeinde weer terug. Met Ahmetcan gaat het wel goed. We hopen dat hij in de loop van volgende week weer kan meedoen aan delen van de groepstraining.”

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Liverpool!

Schreuder wilde nog niet over het uitduel met RKC heen kijken. Met Liverpool, PSV en Rangers FC komen er nogal wat krakers aan. “Dat zijn pittige, maar ook mooie wedstrijden. Daar ben je ook trainer voor. Maar de focus gaat eerst volledig op RKC.”

Ajax treft in RKC de huidige nummer zeven van de eredivisie. “Ze doen het heel goed. Ze staan er goed voor. Ze hebben al twintig keer gescoord, al kregen ze er ook veertien tegen. Maar er zit een uitstekend idee achter. Dat zie je gewoon als je ze analyseert. Joseph Oosting is ook een uitstekende trainer.”

Toch zag Oosting hoe zijn ploeg midweeks uit het KNVB-bekertoernooi werd geknikkerd door de amateurs van De Treffers. Een onvervalste bekerstunt! Toch moet Ajax zich daardoor geen zand in de ogen laten strooien. Oosting liet spelers als Vurnon Anita en Michiel Kramer buiten de wedstrijdselectie. Dat werd hard afgestraft in Groesbeek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >