Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Een van onze beste wedstrijden van het seizoen’

Ajax ging ook in Italië onderuit tegen SSC Napoli. Ditmaal met 4-2. Overwintering in de Champions League is verder weg dan ooit. Alfred Schreuder baalde logischerwijs van de nieuwe nederlaag, maar over het spel van zijn ploeg was hij eigenlijk dik tevreden.

13 oktober 2022 - 07:43
Schreuder 1200 (1)
Stoïcijns als altijd analyseerde Schreuder wat hij had gezien. © Pro Shots

In de krappe perszaal van Stadio Diego Armando Maradona deed de trainer wat wenkbrauwen fronzen. Stoïcijns als altijd analyseerde Schreuder wat hem was opgevallen. Kalmpjes en zonder enige emotie vertelde hij een goed Ajax te hebben gezien. “Dit was een van onze beste wedstrijden van het seizoen. En als andere mensen dat niet vinden, dan is dat maar zo.”

Als Ajaxsupporter ben je dan al snel geneigd om cynisch te reageren. In twee wedstrijden incasseer je immers tien doelpunten tegen de koploper van de Serie A. Schreuder besefte gelukkig zelf ook dat zijn tevredenheid kan leiden tot schampere reacties. Ajax won van de laatste zes wedstrijden alleen van FC Volendam… Toch zag hij in Napels dingen waar hij blij van werd.

“Het klinkt heel raar, maar ik vind dat we een heel goede wedstrijd gespeeld hebben. Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld in het resultaat, maar Napoli is gewoon een hele goede opponent met veel snelheid. Ze straffen kleine dingen meteen af. Ze zijn zeer verdiend door naar de achtste finales, maar ik denk ook dat zij een veel beter Ajax dan vorige week zagen.”

De start van Ajax in Napels was tamelijk ellendig. In het verhitte stadion liepen de Napolitanen onze club binnen een kwartier compleet omver. Binnen dat tijdsbestek kreeg Remko Pasveer er twee om de oren. Het pleitte voor de manschappen van Schreuder dat ze niet bij de pakken neerzaten en zich bij vlagen herpakten.

Aanbevolen
Berghuis prijst geweldig Napoli met de pest in zijn lijf

Ajax kreeg zelfs zicht op een resultaat via een treffer van Davy Klaassen, kort na rust. Dat momentum konden de Ajacieden echter niet volhouden. In de slotfase werd het opnieuw even spannend, toen Steven Bergwijn de achterstand tot 3-2 verkleinde. De 3-3 viel echter niet meer. Het werd zelfs 4-2 door een inschattingsfout van Daley Blind.

“Ik zag een heel ander Ajax dan vorige week,” stelde Schreuder daarom ook nog maar een keer. “We speelden veel moediger en pakten de dingen samen goed op. In de heenwedstrijd zag ik op zeker moment geen team meer. Nu stond er wél een team.”

Schreuder wil zijn spelers niet afvallen, maar weet dat Ajax afgelopen zomer een flink jasje uitdeed. De grote 4-0-thuiszege op Rangers FC strooide volgens de oefenmeester dan ook zand in de ogen bij veel mensen. Iedereen was toen op en top positief, maar Liverpool en Napoli bleken al snel andere koek.

Na het verlies in Napels ging de blik op het andere duel in groep A. Liverpool hield huis op Ibrox en legde Rangers met liefst 1-7 over de spreekwoordelijke knie. De Schotten kunnen nog derde worden, maar meer zit er logischerwijs niet in. Voor Ajax is overwintering in de Champions League echter ook verder weg dan ooit. In eigen hand hebben Schreuders mannen het in elk geval niet meer.

Wat moet er gebeuren om nog tweede te kunnen worden? Ajax moet Rangers verslaan en vervolgens thuis met twee goals winnen van Liverpool. Verder moeten de Engelsen nog verliezen van Napoli. Met zo’n scenario houdt momenteel niemand serieus rekening.

Aanbevolen
Napolitaanse storm wervelt al vroeg over Ajax heen en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >