Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis prijst geweldig Napoli met de pest in zijn lijf

Ajax was in Napels sterker dan in Amsterdam. Toch verloor het uiteindelijk weer stevig (4-2) van SSC Napoli. Volgens Steven Berghuis was er meer mogelijk, maar de aanvaller sprak vooral vol lof over de Italiaanse koploper.

12 oktober 2022 - 23:31
Berghuis 1200
Berghuis hoopt dat Ajax snel op het niveau van Napoli is. © Pro Shots

“De pest in mijn lijf is er wel,” vertelt Berghuis in de catacomben van Stadio Diego Armando Maradona tegenover het eigen clubkanaal. “Maar ja, Napoli is ook wel een heel goed en efficiënt team. Aanvallend is er veel beweging en snelheid. De ploeg zit gewoon heel erg goed in elkaar. Daar hebben we het nu twee keer heel moeilijk mee gehad.”

Ajax kreeg al na drie minuten een dreun te verwerken toen Hirving Lozano de bal achter Remko Pasveer kopte. “Ongelooflijk. Zo snel. Toch bleven we als een team spelen. We herpakten ons wel steeds na tegenslagen. Er waren momenten dat we het naar ons toe leken te trekken, alleen dan liep Napoli toch steeds net weer uit…”

Aanbevolen
Napolitaanse storm wervelt al vroeg over Ajax heen en dit valt op

Vooral na de treffer van Davy Klaassen was er hoop in de harten van Ajacieden. “Toen werd het ook echt weer een wedstrijd. Net als na het doelpunt van Steven Bergwijn. Het was jammer dat we dat momentum niet wat langer vast konden houden. Dan had je hier nog wel een resultaat kunnen boeken. Maar we moeten ook de credits geven aan dit Napoli.”

Op de vraag hoe het verder moet, sprak Berghuis de volgende woorden: “We moeten keihard blijven werken om het goede gevoel terug te krijgen. Op trainingen en in wedstrijden. Alles blijven geven. Zelf wil ik fit blijven en zorgen dat ik goed ben, zodat ik het team kan helpen waar ik kan. We moeten verder ontwikkelen. Hopelijk benaderen we dan het niveau van Napoli, zodat we net zo gevaarlijk kunnen zijn.”

Daarvoor moeten spelers elkaar overal op kunnen aanspreken. Volgens Berghuis gebeurt dat ook. “We spreken wel dingen naar elkaar uit, maar altijd met de intentie om elkaar beter te maken. Je moet altijd eerlijk zijn naar elkaar. Dat deden we vorig seizoen en nu ook. Natuurlijk is de dynamiek in de groep veranderd door nieuwe en vertrokken spelers. Het is zaak om het nu zo snel mogelijk op de rit te krijgen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >