Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geveld door vroege tegentreffer Helmond Sport

De eerste thuisnederlaag van Jong Ajax is een feit. De ploeg van John Heitinga kwam een vroege tegentreffer van Helmond Sport niet meer te boven (0-1).

08 oktober 2022 - 09:26
Jajhel800
Jong Ajax staat momenteel op de elfde plaats. © Pro Shots

De scheids had amper gefloten voor het startsignaal, of de talenten keken al tegen een achterstand aan. Kian Fitz-Jim verloor de bal op het middenveld, waarna Helmond zich snel richting het Jong Ajaxdoel bewoog. De aanval eindigde bij Elmo Lieftink, die met een afstandsschot voor de enige treffer van de avond zorgde.

Jong Ajax probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, wat leidde tot een aantal kansen. Zo zagen we een geblokt schot van Christian Rasmussen en twee goede pogingen van Youri Regeer. Tot twee keer toe dachten de talenten de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de vlag ging in beide situaties omhoog.

Aanbevolen
Balustrade Johan Cruijff Arena kleurt Ajaxrood

Ondertussen had Heitinga wat dingen in zijn ploeg omgezet. Metja Milovanovic kwam binnen de lijnen voor Regeer, terwijl Gabriel Misehouy naar de spits verhuisde en Fitz-Jim in de verdediging kwam te staan. Ook dat leidde niet tot grote kansen, al was Kristian Hlynsson in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker.

De beloftenploeg vindt zichzelf na de 0-1-nederlaag terug op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdag 14 oktober gaat Jong Ajax op bezoek bij Almere City, de huidige nummer acht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >