Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporterscollectief Nederland start petitie voor volle stadions

Dat de stadions in Nederland weer van het slot mogen, is fijn, maar de ouderwetse voetbalbeleving zit er voorlopig nog niet in. Dat doet pijn, omdat het wél veilig kan. Supporterscollectief Nederland start daarom een petitie om het kabinet te overtuigen de stadions volledig te openen.

28 januari 2022 - 16:54
Volle Bak 1200
Een volle Johan Cruijff Arena, daar snakken we allemaal naar! © De Brouwer

We snakken er allemaal naar om weer een fijn middagje of avondje Ajax te beleven. Lekker met je maten een drankje doen op de Johan Cruijffboulevard en daarna voetbal kijken. Sinds deze week is een stadionbezoek weer mogelijk, maar slechts onder strikte voorwaarden. De Johan Cruijff Arena mag maar voor een derde worden gevuld, afstand houden is verplicht en je hebt nog altijd een coronatoegangsbewijs nodig.

Dat is niet bepaald het voetbalmiddagje waar we allemaal zo naar verlangen, terwijl in de meeste landen om ons heen de supporters gewoon welkom zijn. Sterker nog, in bijna alle landen in Europa wordt momenteel gevoetbald voor volle of grotendeels bezette stadions, zonder dat dit tot problemen leidt.

Dat hebben de eerdere onderzoeken en Fieldlabs in Nederland eveneens uitgewezen. Supporterscollectief Nederland stelt daarom: “Voetbal in stadions leidt nauwelijks tot besmettingen, bleek eerder uit onderzoek van de GGD. Het risico is laag omdat supporters in de buitenlucht zitten en een vaste plaats hebben. Begin dit seizoen verliep het spelen met twee derde en later volledige bezetting zonder problemen. Dit is ook de ervaring in het buitenland.”

Aanbevolen
Ajax gooit stadion van slot voor een derde publiek en gaat loten

Het Supporterscollectief stelt verder: “Door de zware en schadelijke beperkingen, missen miljoenen voetballiefhebbers en vele honderdduizenden stadionbezoekers nu al bijna twee jaar de échte voetbalbeleving. Voetbal zorgt voor plezier, sociale binding en ontspanning. Ook dat is in het belang van de gezondheid.”

Daarom is het tijd voor actie en échte versoepeling. Niet alleen voor de supporters, maar ook omdat de clubs dit financieel hard nodig hebben. Met de petitie roept Supporterscollectief Nederland het kabinet op om de stadions in februari volledig te openen. 

Wil jij ook van je laten horen en de petitie ondertekenen? Dat kan hier. Op naar volledige bezetting en echte voetbalbeleving!

Aanbevolen
Aanvullende informatie kaartverkoop Benfica-uit

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >