Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gooit stadion van slot voor een derde publiek en gaat loten

De overheid kondigde nieuwe coronamaatregelen aan. Daaruit bleek dat voorlopig slechts een derde bezetting van stadions is toegestaan. Ook Ajax baalt als een stekker en roeit met de riemen die het heeft. De club komt nu met meer informatie over de komende thuisduels in de eredivisie. Er wordt weer geloot.

28 januari 2022 - 16:19
Een Derde Publiek 1200
We gaan weer een beetje terug naar dit... © De Brouwer

De maatregelen zorgen dat de thuiswedstrijden tegen Heracles, FC Twente en RKC Waalwijk met beperkt publiek moeten worden gespeeld. Ajax bepaalt via loting onder seizoenkaarthouders wie bij welk duel aanwezig kan zijn. Seizoenkaarthouders ontvangen hierover begin volgende week persoonlijk bericht.

Uiteraard kunnen zij voor de wedstrijden die ze niet bij mogen wonen aan het einde van het seizoen compensatie aanvragen. Er vindt voor deze duels dus logischerwijs ook geen losse kaartverkoop plaats.

Aanbevolen
Betaald voetbal neemt stelling tegen een derde bezetting van stadions

Ajax is flink teleurgesteld dat slechts een derde bezetting van het stadion is toegestaan. Daarnaast blijft een negatief testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs verplicht om toegang te krijgen tot de wedstrijden in de Johan Cruijff Arena en op sportpark De Toekomst. De maatregelen gelden vooralsnog tot en met 8 maart.

Ook bij de wedstrijden van de Ajax Vrouwen en Jong Ajax op De Toekomst mag weer beperkt publiek worden toegelaten. Kaarten voor de beschikbare duels zijn maandag 31 januari vanaf 12.00 uur verkrijgbaar.

Aanbevolen
Aanvullende informatie kaartverkoop Benfica-uit

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >