Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Betaald voetbal neemt stelling tegen een derde bezetting van stadions

De clubs in het betaald voetbal zijn totaal niet te spreken over de versoepelingen. Dinsdagavond werd tijdens de coronapersconferentie verteld dat de stadions weer voor een derde mogen worden gevuld.

25 januari 2022 - 10:57
Stadion 1200
Deze troosteloosheid is steeds lastiger te verteren. © De Brouwer

Het is niet genoeg. Het betaald voetbal is er volledig klaar mee en zegt ‘nee’ tegen de beoogde een derde bezetting van stadions. De KNVB, de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV lieten dit weten aan het kabinet in de hoop nog iets voor elkaar te krijgen.

Het regent statements in tijden van corona. Zo ook nu op de website van de Nederlandse voetbalbond. Het nieuwste statement is ook ondertekend door alle voetbalclubs, waaronder Ajax. Algemeen directeur Edwin van der Sar is een van de 36 directeuren die zijn handtekening zette, terwijl ook het Supporterscollectief Nederland erin is meegenomen.

“Het voorstel vanuit het kabinet is er eentje zonder perspectief,” zo lezen we. “Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.”

Aanbevolen
Balende Brobbey en hoe ziet schema Haller eruit?

En verder: “Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met een derde te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal twee derde bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervan uit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.”

Dat laatste is nog maar zeer de vraag. Statements als deze moeten er zijn, maar hopelijk wordt ook op de achtergrond een goede lobby gevoerd om verantwoordelijken daadwerkelijk op het goede spoor te krijgen. Ajax ontvangt Heracles op zondag 6 februari. Hopelijk vult de Johan Cruijff Arena zich dan met veel wit-rood-wit. We verlangen er echt zo ontzettend naar, zeker omdat het betaald voetbal zijn zaakjes coronatechnisch hartstikke goed op orde heeft.

Al sinds november worden sportwedstrijden in Nederland zonder publiek gespeeld. In de meeste omliggende landen worden supporters wel toegelaten. Nu de omikronvariant voor minder ziekenhuisopnames zorgt dan werd gevreesd, worden de maatregelen versoepeld. Het betaald voetbal zou alleen heel graag vollere stadions zien, dan vermoedelijk wordt toegestaan.

Ajax stelt op korte termijn in gesprek te gaan met de achterban en andere betrokken instanties bij het organiseren van thuiswedstrijden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >