Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer koos vol overtuiging voor Ajax: ‘Twijfel heb ik nooit gehad’

Keepen in de Champions League voelt voor Remko Pasveer als de kroon op zijn werk. In de nieuwste uitgave van ons magazine Ajax Life bekent de 38-jarige doelman dat hij zijn transfer naar Ajax zelf niet meer had verwacht. Ook zijn opvallende knot blijft uiteraard niet onbesproken.

13 januari 2022 - 10:03
Pasveer 1200
Keepen in de CL voelt voor Pasveer als de kroon op zijn werk. © Pro Shots

Zijn de kwaliteiten van Pasveer vergelijkbaar met een goede wijn? Hoe ouder, hoe beter? De doelman kan zich wel vinden in die woorden. “Tot een bepaalde hoogte is dat zeker waar. Op jonge leeftijd zijn keepers vaak wat wisselvalliger. Nu heb ik de ervaring, ben ik rustiger en zit ik in een fijne flow van wedstrijden en trainingen,” geeft hij antwoord op de vraag van SV Ajax-lid Sander de Gans.

Jullie wilden echter veel meer van Pasveer weten. Voor een Vragenvuur loopt de ervaren goalie niet weg en dus reageert hij in ons magazine Ajax Life op een flinke stapel supportersvragen. Zo is Ronald van Kooten benieuwd of Pasveer niet heeft getwijfeld over een overstap naar Ajax. Er bestond immers een reële kans dat hij achter Andre Onana of Maarten Stekelenburg op de bank zou belanden.

“Twijfel heb ik nooit gehad, omdat je ook op een hoger niveau gaat trainen,” is het stellige antwoord van de doelman. “Dat ik uiteindelijk zo snel eerste keeper ben geworden, is natuurlijk best bizar. Dat had ik vooraf niet verwacht. Ik ben er persoonlijk heel blij mee, maar wel met de kanttekening dat ik het voor Maarten ontzettend balen vind dat hij zo’n blessure heeft opgelopen. Dat gun je niemand.”

Aanbevolen
Ajax Life 6: de kroon op het werk van Pasveer

Daarnaast speelt mee dat Ajax in de Champions League uitkomt. “Dat is sowieso mooi om mee te maken. Ik heb nu vijf groepswedstrijden mogen keepen en we hebben ze allemaal gewonnen. Dat is bijzonder en voelt als een beloning voor alle energie die ik er jarenlang heb ingestoken.”

Een paar jaar geleden had Pasveer niet durven dromen van een avontuur bij Ajax. “Zeker niet, maar ook dat is de voetbalwereld. Het kan soms gek lopen,” is hij eerlijk. “Ik was afgelopen seizoen al met Vitesse in onderhandeling over een extra contractjaar en toen kwam Marc Overmars er tussendoor.”

“Ik sta er heel reëel in en had niet meer verwacht dat deze stap nog zou komen, maar het gevoel was direct goed. Binnen een week waren we eruit. Ajax is een grote club en ik kon hier voor twee jaar tekenen. Dat gaf mij wat zekerheid. Ik ben helemaal happy.”

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 6 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Waarschijnlijk voel je hem al aankomen, maar de meeste vragen die binnenkwamen, gingen over het kapsel van Pasveer. Waarom heeft hij er eigenlijk voor gekozen een knot te dragen? “Vooral omdat ik het gewoon leuk vind,” is het simpele antwoord.

“Het probleem is vaak dat je eerst een tussenfase krijgt, waarin je niet zoveel met je haar kan. Nu ben ik daar doorheen en ben ik helemaal tevreden. Of ik het wel eens los draag? Alleen thuis of als ik een muts op heb. Dat is lekker makkelijk.”

Het volledige Vragenvuur met Pasveer lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Daarin vertelt de doelman onder meer met welke oud-Ajacied hij graag nog eens op het veld zou willen staan, hij kiest zijn mooiste redding in het Ajaxshirt en geeft aan bij welke teamgenoot hij het meest een vadergevoel heeft. 

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >