Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 6: de kroon op het werk van Pasveer

Hoe bevrijd komt Ajax uit de lockdown na het mislukte trainingskamp in Portugal? Tegen FC Utrecht krijgen we het antwoord. Ondertussen beginnen wij 2022 met een propvolle januari-editie van Ajax Life. Het magazine ploft vanaf deze vrijdag exclusief op de deurmat bij het gros van de leden van SV Ajax. Een voorproefje!

13 januari 2022 - 08:19
Al6cover800
We strikten Pasveer voor een tof Vragenvuur! © Ajax Life

Remko Pasveer is als wijn. Hoe ouder, hoe beter. In de nieuwste editie van de rubriek Vragenvuur gaat de keeper in op vragen van supporters en geeft hij ons daarmee een fraai inkijkje in zijn Ajaxwereld. “Jay Gorter vind ik een mooi kereltje,” aldus de doelman.

Natuurlijk staan we stil bij de (tijdelijke) terugkeer van Brian Brobbey. De spits houdt de gemoederen flink bezig en was met zijn zaakwaarnemer voor onze huistekenaar Joep Bertrams weer een mooie inspiratiebron. 

De voornaamste reden dat Brobbey voor een half seizoen is gehuurd, is de tijdelijke afwezigheid van Sébastien Haller vanwege de Afrika Cup. David Endt schreef een mooi historisch overzicht van Afrikaanse Ajacieden waarop Ajax even geen beroep kon doen.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 6 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Verder schoven we aan bij Ryan Gravenberch. Aangezien de meeste gesprekjes met de middenvelder (terecht) over zijn contractstatus gaan, leek het ons een goed idee om de Ajacied eens te confronteren met wat andere stellingen. Zul je net zien: komen we alsnog uit bij zijn contractsituatie. “Iedereen weet dat ik niet bij Ajax ben uitgeleerd. Maar alles wat ik hier zeg, is van invloed op de onderhandelingen,” stelt Gravenberch.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Ajax een weergaloos seizoen afwerkte. Eeuwige Ajaxiconen werden in 1972 geboren. Redacteur Mike van Damme sprak met Johan Neeskens en dat leverde een mooi interview op over de geboorte van een legende. Zo legt ‘De Nees’ uit waarom hij moest vertrekken ondanks een nog doorlopend contract.

Hoewel de eerstvolgende Champions League-kraker nog vijf weken voor ons ligt, doken we in de feiten en cijfers van Ajax en Benfica in de afgelopen groepsfase. Dat leverde interessante inzichten op. 

Aanbevolen
Ajax Life 6: win boek over Rep, Nederlandse voetbalhistorie of editie Hard Gras!

Op De Toekomst interviewden we Jong Ajaxtrainer John Heitinga. Hij diende als speler 25 trainers. Wat leer je daar nou van? Verder spraken we Nadine Noordam (Ajax Vrouwen) en portretteerde David Endt middenvelder Rico Speksnijder (Ajax onder 17).

In de rubriek Talenten van Toen blikken we met Ajax B2 terug op het seizoen 2000/2001 en het leven ná Ajax. De één werd cabaretier, de ander analist en er staat zelfs een Ajax Life-columnist in het gezelschap.

In de rubriek Arena-pionier blikt Peter Hoekstra (48) terug op zijn Ajaxperiode en zijn eerste stappen in het ultramoderne stadion in Amsterdam Zuidoost. “Van Gaal had me gehaald, maar ik kon hem niet met prestaties terugbetalen,” aldus Hoekstra.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >