Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Op transfer hopende Tagliafico wint als basisspeler bij Argentinië

Een opsteker voor Nico Tagliafico. Hij en Lisandro Martínez stonden tegen Chili in de basisopstelling van Argentinië en wonnen met 2-1. Het Ajaxtweetal maakte de volledige wedstrijd vol en dat zal vooral voor Tagliafico goed hebben gevoeld.

28 januari 2022 - 10:30
Tagliafico 1200 (1)
We houden van Tagliafico, maar Ajax moet zakelijk zijn. © Pro Shots

Natuurlijk, de Argentijnen plaatsten zich eerder al voor het WK, maar negentig minuten voetballen in het shirt van zijn land moet Tagliafico een prettig gevoel hebben gegeven. Hoe vaak reisde hij de afgelopen maanden al niet ‘voor niks’ af naar de nationale ploeg? Hij speelde veelal niet, dus dit is een opsteker.

Tagliafico speelde als linksback, de plek die hij bij Ajax is kwijtgeraakt aan Daley Blind. Dat stemt hem tot ontevredenheid. De reserverol in Amsterdam is hij zat en dus wil hij weg. Die vertrekwens was er echter ook al toen hij nog wél gewoon basisspeler was, maar nu is deze natuurlijk extra urgent.

FC Barcelona wil hem graag inlijven en er zijn meer geïnteresseerden. Hoewel Ajax heus wil meewerken, moet het wel tegen voorwaarden zijn waar de club zelf ook iets aan heeft. De Catalanen willen vooralsnog alleen huren, maar daar koopt Ajax natuurlijk nul komma niks voor. In elk geval zeker geen vervanger. Het is dus interessant om te zien hoe dit verhaal verder gaat. Maakt Tagliafico het seizoen af in Amsterdam of vertrekt hij alsnog?

Aanbevolen
Tagliafico adviseert Ten Hag meer met zijn bankzitters te praten

Ajax moet zich wel zakelijk opstellen, hoe lullig ook voor Tagliafico. Er moet een transfersom op tafel komen of een huurperiode met verplichte koopoptie. Topsport is nou eenmaal hard. Het belang van de club gaat voor het individuele belang van de linksback. Stel dat Daley Blind geblesseerd raakt of te maken krijgt met een schorsing? Nou ja, precies. Daarbij denken spelers ook vaak vooral aan zichzelf.

Het is pijnlijk om publiekslieveling Tagliafico op een zijspoor te zien bij Ajax. Het is dan ook te hopen dat de verdediger de knop kan omzetten als het niet komt tot een transfer en hij het seizoen moet afmaken in Amsterdam. Volgens Erik ten Hag is de kleine Argentijn daarvoor professioneel genoeg en wie weet welke kansen hij nog zomaar krijgt. De trainer stelt te vechten voor het behoud van Tagliafico, maar onder druk wordt alles vloeibaar.

Tegen Chili voelde Tagliafico zich in elk geval weer even fulltime-voetballer en zag hij hoe Angel di Maria de score al na tien minuten opende. Via Ben Brereton kwam Chili weer op gelijke hoogte, maar Argentinië trok aan het langste eind via de winnende treffer van Lautaro Martínez: 1-2.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >