Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui sprak al met andere clubs: ‘Dat mag ook, toch?’

Al sinds het prille begin van het lopende seizoen krijgt Noussair Mazraoui vragen over zijn aflopende contract. Gaat hij verlengen of niet? Na PSV-uit (1-2) sprak de verdediger woorden waaruit je kunt opmaken dat het waarschijnlijk een gevalletje ‘niet’ gaat worden.

23 januari 2022 - 18:52
Nous 1200 (1)
Een contractverlenging in Amsterdam lijkt nu echt heel ver weg. © Pro Shots

De verdediger gaf eerder aan dat hij Ajax alleen door de voordeur wil verlaten en dat een langer verblijf altijd een reële optie voor hem was. Toch is Mazraoui ook een realist die eerlijk vertelt dat de lopende contractonderhandelingen steeds moeizamer gaan. Na zijn winnende treffer in het Philips Stadion draaide hij dan ook niet om de hete brij heen.

“Ik ben eind dit seizoen transfervrij. Of een langer verblijf bij Ajax erin zit, is moeilijk om te zeggen. Ik weet het zelf nog steeds niet. Maar ik wil niet iedereen voor de gek houden. Als je een halfjaar voor het aflopen van je contract nog niet hebt bijgetekend, kun je het zelf al invullen. Ik heb ook met andere clubs gesproken. Dat mag ook, toch? Voor de rest weet ik nog niks.”

Mazraoui sprak dus met andere clubs. Clubs die een buitenkans zien een heel erg goede speler binnen te harken. We wisten dat het voor Ajax een lastig verhaal was geworden, maar dergelijke woorden van de verdediger in de perszaal van PSV hadden we nog niet eerder zo concreet uit zijn mond opgetekend. Het was nieuwe informatie, al is het verder ook weer niet per se heel verrassend.

Aanbevolen
Kamp-PSV snapt niks van VAR-beslissing en noemt Ajaxzege ‘oneerlijk’

Zo gaan die dingen immers. Mazraoui zit al zeventien jaar bij Ajax en stelt zelf niks anders te kennen. Er is nog geen enkele kogel definitief door de kerk, maar dat de rechtsback openstaat voor een uitdaging elders, daar was hij eerder ook al eerlijk over. Sterker nog, dat heeft hij Marc Overmars ook duidelijk gemaakt.

Nu is de vraag of een club zich meldt die voldoet aan het totaalplaatje van Mazraoui. Of hij al met zo’n club heeft gesproken? Dat weten alleen hijzelf en zijn entourage. Voor Ajax wordt de opdracht om het kind van de club langer aan zich te binden steeds moeilijker, al zal de club op zeker moment ook tot de conclusie komen dat het verder moet en niet kan wachten tot Mazraoui er een keertje uit is.

Toch hoopt hij Amsterdam als een held te verlaten, liet hij al meerdere keren weten. Hij werd zondag in elk geval de held namens Ajax tegen PSV, door de discutabele, maar winnende 1-2 in de touwen te rossen.

Aanbevolen
Matchwinner Mazraoui waande zich in Eindhoven weer even in Madrid

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >