Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Immer vrolijke Gravenberch weet inmiddels dat lachen niet altijd handig is

Het spel van Ryan Gravenberch ligt wekelijks onder de kritische loep. Het verwachtingspatroon is torenhoog. Voor ons nieuwste magazine Ajax Life legden we de negentienjarige middenvelder flink wat stellingen voor.

13 januari 2022 - 14:42
Gravenberch 1200
Bij Gravenberch is de lach nooit ver weg. © AFC Ajax

Als Gravenberch een ruimte betreedt, is de brede lach nooit ver weg. Gelukkig maar. Waar zijn aanstekelijke lach bij winst en goed voetbal nooit een probleem is, daar ontdekte hij na een verliesbeurt tegen AZ (1-2) dat zijn lach op sociale media nogal wat losmaakte.

Stelling: als ik boos ben, moet ik lachen
“Dat heb ik vaak, ja. Ik moet daaraan werken. Best lastig, want ik ben een vrolijk persoon. Dusan was na AZ-thuis echt zichtbaar pissig. Ik moet op zulke momenten geen smile op mijn gezicht hebben. Dat is gewoon niet slim. Ik had het zelf niet door. Mijn vader en moeder zeiden het thuis ook tegen me. Toen ik het terugkeek, dacht ik: och… dom!”

Stelling: kritiek op mijn spel kan ik prima hebben
“Jawel. In het begin had ik daar meer moeite mee en ging ik daar echt over nadenken. Nu denk ik meer: laat ze maar praten. Ik doe gewoon mijn eigen ding. Heel af en toe word ik op straat aangesproken. Bijvoorbeeld na Dortmund. Dan zeggen ze dat ik had moeten scoren. Wat ik dan terugzeg? ‘Je hebt gelijk, maar ik kan het niet meer veranderen.’”

Aanbevolen
Ajax Life 6: de kroon op het werk van Pasveer

Stelling: Ajacieden zijn dit seizoen moeilijker te motiveren voor de eredivisie
“Dat hoor ik vaker, maar wij geloven daar niet in. Ik denk er thuis ook over na. Natuurlijk is Heracles-uit op kunstgras anders dan een wedstrijd in de Champions League, maar ook dán moet je met de juiste instelling beginnen. Ik snap dat supporters het verschil vreemd vinden. Alleen moeten zij ons ook een beetje begrijpen. We zijn mensen, geen robots. Veel praten we hier niet over als groep. Na een tegenvaller kijken we snel naar de volgende wedstrijd. Dat is ook meteen een kans iets recht te zetten.”

In ons nieuwste magazine Ajax Life geeft Gravenberch zijn visie op nog véél meer stellingen. Luistert hij eerder naar zijn vader of naar zaakwaarnemer Mino Raiola? Kan Ajax zonder Dusan Tadic en bestaat echte vriendschap wel in de voetbalwereld?

Ons magazine ook ontvangen? Word dan snel lid van Supportersvereniging Ajax. Een halfjaarlidmaatschap scoor je nu voor de logische prijs van 14 euro!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >