Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Doelman Excelsior Maassluis hoopt stiekem op stunt en wil geen shirtje wisselen

Jean-Paul van Leeuwen is niet alleen de keeper van Excelsior Maassluis, maar ook een fervent Feyenoordsupporter. De 28-jarige doelman geniet van de gekte rondom het aanstaande KNVB-bekerduel met Ajax en gelooft dat er best wat te halen valt in de Johan Cruijff Arena. Tijd voor een belletje!

Door Jordy Haak
19 januari 2022 - 15:32
Van Leeuwen 1200
Feyenoordsupporter Van Leeuwen heeft zin in het duel met Ajax. © Pro Shots

Bij de club uit Zuid-Holland wanen ze zich momenteel voetbalsterren. Gek is dat niet. Iedere dag zijn er hordes journalisten te gast op sportpark Dijkpolder. Verder worden de trainingen met een groots vuurwerk omlijst en wacht de selectie een heus uitzwaaicomité, wanneer de spelersbus donderdag koers zet richting Amsterdam.

Het hoort allemaal bij de charmes van het bekertoernooi. Hoe tof is het om als amateurclub te voetballen in het stadion van Ajax? Heel tof! Maar geldt dat ook als je voetbalhart sneller gaat kloppen van Feyenoord? Daarover trekken we aan de bel bij doelman Van Leeuwen.

Hi Jean-Paul, om maar direct met de deur in huis te vallen: hoe reageerde jij toen Ajax uit de koker kwam?
“Het lijkt of ik na de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen de goden heb verzocht. Ik stelde liever eerst Ajax uit te schakelen, voordat we tegen Feyenoord zouden moeten. Dat laatste zit er helaas niet meer in. Maar Ajax is natuurlijk een fantastische opponent om tegen te voetballen. Op sportief vlak wil je graag tegen de beste ploegen spelen, want dat zijn de mooiste wedstrijden. Voor de club was een iets kleinere tegenstander misschien fijner geweest, omdat er ook een premie aan vast hangt.”

De wedstrijd komt steeds dichterbij. Hoe is de stemming bij jullie?
“Vol vertrouwen! We hebben FC Emmen al uitgeschakeld en dat gevoel moeten we vasthouden. Dan kunnen we zelfverzekerd naar de Arena. Er staan hier iedere training meerdere cameraploegen langs de lijn en het duel met Ajax is overal hét onderwerp van gesprek. Op het werk, binnen de selectie… Overal waar je komt, gaat het over de wedstrijd. We lijken wel een stel bekende Nederlanders. Eigenlijk hoop ik dat nog wel een maandje of drie voort te zetten.”

Aanbevolen
Echte Ajacieden in dienst bij Excelsior Maassluis beleven mooie dagen!

Je klinkt vol vertrouwen. Geloof je ook echt in een stunt tegen Ajax?
“Er zijn altijd kansen, hè? Wij moeten er gewoon vanuit gaan dat er een mogelijkheid is om te winnen. Als we daar niet in geloven, kunnen we net zo goed thuisblijven. We gaan ervan uit dat Ajax niet met zijn sterkste elf gaat spelen en ik kan mij voorstellen dat ze in Amsterdam denken dat ze een amateurploegje eenvoudig verslaan. Als wij daar een hele hoop strijd tegenover zetten, dan wil ik het nog wel even zien.”

Heb je als keeper niet de angst dat het ook een schiettent kan worden?
“Nee, geen angst. Wij moeten aan de aftrap verschijnen met de intentie er een mooie pot van te maken. Met 2-0 of 8-0 verliezen is allebei niet leuk. Als je een nederlaag moet slikken omdat de tegenstander simpelweg veel sterker is, dan kun je daar best trots op zijn. Zolang je maar alles hebt gegeven.”

Hoe is er vanuit je omgeving gereageerd op de clash met Ajax?
“Jij hebt je huiswerk gedaan en weet dat ik voor Feyenoord ben. Dat geldt ook voor veel van mijn vrienden, dus de reacties laten zich raden. Ik heb heel veel positieve berichten gehad en iedereen beseft dat het een unieke ervaring wordt om tegen Ajax te spelen. De Feyenoordsupporters maken daarnaast ook dolletjes dat we best wat ‘tikkies’ mogen uitdelen. Zo werkt dat. De rivaliteit is groot en dit soort geintjes hoort erbij. Ik heb echter geen hekel aan Ajax en wij zijn ook geen ploeg die gaat lopen trappen, we willen er gewoon een mooie wedstrijd van maken.”

Toch zitten er in jullie selectie ook de nodige Ajacieden!
“Dat klopt, maar die jongens zijn nog vrij jong. Die hebben nog wel wat tijd om hun gevoel bij te schaven. Daar help ik ze graag bij, haha!”

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan assistkoning Tadic!

Wij hoorden dat je wellicht wat Rotterdamse stickers meeneemt naar de Arena?
“Haha, dat was als reactie op de vraag of ik een Feyenoordvlag in mijn tas stop. Ik heb toen gesteld dat ik bij een goed resultaat wel wat stickers in de kleedkamer plak. Geintje natuurlijk. Hoe ik verwacht dat het is om in de Arena te voetballen? Het is een groot stadion, dat vast even indruk maakt. Daar mogen we van genieten wanneer we het veld opkomen, maar ik hoop dat iedereen daarna zo professioneel is om het van zich af te zetten en met overtuiging te voetballen. We staan immers niet voor niets in de achtste finales.”

Zit shirtje wisselen er na afloop nog in?
“Dat is een goede vraag. Ik weet het niet. Een shirtje van Andre Onana zou wel leuk zijn. Dat is een grote keeper, die waarschijnlijk de stap gaat maken naar Internazionale. Als je dan een shirtje kan bemachtigen, zou dat wel mooi zijn. Maar dat gaat niet lukken, want Onana is actief op de Afrika Cup. Voor de rest hoef ik eigenlijk geen shirt van een Ajaxspeler.”

Durf je je tot slot aan een voorspelling te wagen?
“Tijdens ons trainingskamp in Spanje hebben we al gewonnen van de kampioen van Gibraltar. Dat was ook een eitje, dus ik verwacht dat het met deze wedstrijd helemaal goed komt. Ik voorspel een mooie 0-2!”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >