Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Echte Ajacieden in dienst bij Excelsior Maassluis beleven mooie dagen!

Al bijna je hele leven actief lid zijn bij Excelsior Maassluis en tegelijkertijd Ajax fanatiek aanmoedigen? Het kan allemaal. Heel goed zelfs, zo blijkt als we praten met een drietal Ajaxsupporters in vrijwillige dienst bij de volgende tegenstander in het KNVB-bekertoernooi.

19 januari 2022 - 08:28
Drietal 1200
Voor Ajax zijn, maar ook houden van Excelsior Maassluis. Kan gewoon! © Martin van der Kooij

Op de foto hierboven zien we van links naar rechts Martin van der Kooij (36), Michael Stigter (32) en Robbert van den Berg (30). Ze zijn op-en-top Ajacied en reizen de club overal achterna. De reis naar Lissabon is al geboekt. Ze zijn allemaal echter ook vanaf hun jongste jaren lid van Excelsior Maassluis en heel actief bij de tweede divisionist.

Zo is Van der Kooij al sinds zijn vijfde lid, voetbalde hij bij de club tot zijn twintigste en is hij inmiddels bezig aan zijn negende jaar als teammanager. Stigter is voorzitter van de supportersvereniging, al lid sinds zijn zevende en voetbalt nog altijd in het tweede elftal. Van den Berg is elftalbegeleider, sinds zijn derde lid en eveneens actief voor de supportersvereniging van Excelsior Maassluis.

Je kunt dus uitstekend stellen dat de drie Ajacieden met een hart voor Excelsior Maassluis dikke zin hebben in de onderlinge ontmoeting in de Johan Cruijff Arena. Voor ons genoeg reden om eens contact te zoeken met het vrolijke trio.

Zeg het maar: op een schaal van 1 tot 10, hoe veel zin hebben jullie in de wedstrijd?
Michael: “Een goede 10-plus!”

Martin: “Sinds vorige week leeft het hier op Sportpark Dijkpolder enorm. Ineens zie je allemaal cameraploegen die je normaal niet ziet. Je voelt dat het bij iedereen begint te borrelen. Elke dag staat in het teken van ‘de wedstrijd’. Ze weten hier ook wel dat ik voor Ajax ben, dus dan krijg je sowieso al gekscherende opmerkingen. Er is mij al wel honderd keer gevraagd voor wie ik donderdag ben.”

Aanbevolen
Ajaxsupporter Raymond schildert Ajacieden en houdt Litmanen mooi zelf

Dan doen wij dat ook nog een keer. Voor wie zijn jullie donderdag?
Robbert: “Martin en ik hopen voor één keertje in ons leven dat Ajax verliest. Dat is Michael niet met ons eens.”

Michael: “Ik hoop wel dat Ajax wint. Het gebeurt niet, maar stel dat Excelsior Maassluis wel van Ajax zou winnen, dan vliegen we er in de volgende ronde waarschijnlijk alsnog uit. Wat heb je er dan aan? We moeten er gewoon een mooie dag van maken met z’n allen.”

Michael, jij hebt een ‘Valentijn Driessentje’ gedaan, hè?
Michael: “Haha, een beetje wel. In de vorige bekerronde schakelden we FC Emmen uit. Ik kon bij die wedstrijd zijn om beelden en alles te maken, maar dacht dat we eraf zouden gaan, dus ben ik niet gegaan. Tja, toen wonnen we dus. Een beetje zoals Driessen bij Ajax niet naar Madrid ging.”

Je zit donderdag neem ik aan wel in de Arena?
Michael: “Jazeker, we reizen alle drie af. Voor onze supportersvereniging mag ik beelden maken vanachter de goal. Beetje Instagrammen en alles. Bij welke goal ik ga staan? Nou ja, toch wel achter onze keeper Jean Paul van Leeuwen. Daar gebeurt vermoedelijk het meeste. Hij is trouwens de grootste Feyenoordsupporter in de selectie van Excelsior Maassluis. Hij grapte stickers te gaan plakken in de Arena, dus ik gaf al aan dat ik hem goed in de gaten zou houden.”

Is Excelsior Maassluis klaar voor Ajax?
Martin: “De selectie is nog nooit zo fit geweest. Iedereen is plots topfit. Niemand wil deze wedstrijd missen. De ploeg is ook op trainingskamp naar Spanje geweest en dat stond ook helemaal in het teken van het duel met Ajax.”

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan assistkoning Tadic!

In Spanje versloegen jullie zelfs een landskampioen, toch?
Martin: “Zeker! We wonnen een oefenwedstrijd tegen Lincoln Red Imps, de landskampioen van Gibraltar. Zij staan momenteel ook ongeslagen bovenaan in de competitie. De recordinternational van Gibraltar is daar de centrale verdediger. Ajax is dus gewaarschuwd, want we wonnen van een landskampioen, haha!”

Michael: “En we schakelden FC Emmen al uit. Die loting vonden we vooraf dus helemaal niks, maar als je dan zomaar wint… Tja, dan is het ineens een ander verhaal. Eentje die ons naar de Johan Cruijff Arena brengt. Mooi man.”

Wel enorm balen dat er geen supporters bij mogen zijn...
Martin: “Dat is natuurlijk ontzettend jammer. We hadden graag met z’n allen in het uitvak gezeten. Voor de spelers is voetballen in het Ajaxstadion ook heel speciaal. Daar wil je al je familie, kennissen en vrienden bij hebben. We hadden er een groot feest van gemaakt en dat kan nu niet. Ongelooflijk balen, maar het is niet anders.”

Organiseren jullie evengoed nog iets?
Martin: “Ajax gaf ons toestemming om vijf spandoeken in het uitvak te leggen, dus dat doen we sowieso. Zo zijn onze clubkleuren en logo toch op de tribune zichtbaar. Verder roepen we alle jeugdleden, ouders, trainers, sponsoren, supporters, opa’s, oma’s en alle andere mensen met een stukje rood-wit-blauw in hun hart op om donderdag om 17.45 uur te verzamelen op de parkeerplaats van Excelsior Maassluis. Daar kunnen we dan de spelersbus uitzwaaien en de spelers nog een hart onder de riem steken. Ik verwacht een hoop herrie en veel toeters en bellen.”

Robbert: “We wilden eigenlijk een spandoekenwedstrijd organiseren als club, maar helaas werd al snel duidelijk dat er geen uitsupporters bij konden zijn. Dus dat had uiteindelijk weinig zin. Echt jammer.”

Toch nog even: op wie moeten we als Ajacieden letten bij Excelsior Maassluis?
Michael: “Op Daan Blij. Hij kan een geweldige voetballer zijn, als hij het op zijn heupen heeft. Dat is technisch echt een hele goede speler met een goede trap. Centrale verdediger Kevin Ringeling is ook een hele goeie.”

Martin: “De echte kracht van Excelsior Maassluis is toch het team. Het is een hele jonge ploeg. Aanvoerder Vincent van den Berg is 32 jaar. Dan is er nog eentje 27 jaar en verder is bijna iedereen onder de 25 jaar. Het is een groep binnen én buiten het veld. Ze zien elkaar ook buiten het voetbal om. Het klinkt ontzettend clichématig, ik weet het, maar het is een echt vriendenteam.”

Jullie aanvoerder Van den Berg was profvoetballer, toch?
Michael: “Zeker. Als middenvelder speelde hij in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en Arsenal. Hij speelde als zeventienjarig talent vijf minuutjes mee namens Arsenal tijdens de afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp. Dat was in 2006. Hij stond ooit op het trainingsveld met spelers als Alexander Hleb, Emmanuel Adebayor en Mathieu Flamini. Hij brak nooit door en kwam nog op huurbasis uit voor PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Op twintigjarige leeftijd meldde hij zich aan bij Excelsior Maassluis. Hij is nu bezig aan zijn laatste seizoen, dus het is prachtig dat hij dit duel met Ajax mag meepakken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >