Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxsupporter Raymond schildert Ajacieden en houdt Litmanen mooi zelf

De dertigjarige Raymond is diehard Ajacied en maakte zijn eerste doekje als veertienjarige voor het toenmalige Vak410. De seizoenkaarthouder zat sindsdien niet stil en maakt tegenwoordig de mooiste schilderwerken van én voor Ajacieden. Reden genoeg om te bellen!

18 januari 2022 - 12:19
Klaassen Schilderij 1200
Deze Klaassen is ook serieus goed gelukt! © RDG Paintings

Hey Raymond, je maakt toffe dingen. Hoe lang doe je dit al?
“Jaren geleden maakte ik een simpel doekje voor Vak410. Een wit doekje met een skull erin. Zo begon het een beetje. Vervolgens leerde ik werken met Photoshop en oefende ik met ontwerpen maken. Als je dat eenmaal kan, ga je verder met schilderen en alles. De portretten doe ik nu een jaar of negen. Doekjes en bandieri's zo’n zestien jaar.”

Waar kunnen je medesupporters je werk zien?
“Vooral op Instagram. Daar ben ik actief onder de naam @rdg.paintings, maar het is puur een hobby, hoor! Veel mensen vinden dat ik hier mijn werk van moet maken, maar dat is niet zo eenvoudig. Ik heb bovendien een goede baan als coördinator planning en die zeg ik niet zomaar op.”

Wat maakt het lastig om hier niet je werk van te maken?
“Nou ja, weet je, mensen vinden wat ik maak erg mooi, maar hebben geen idee hoe veel tijd erin gaat zitten. Ze willen dan dat ik iets voor ze maak, maar schrikken dan toch vaak van de prijs. Mensen denken daar soms te makkelijk over. Ik heb eens een muurschildering van Johan Cruijff gemaakt en daar ben je toch dik 36 uur mee bezig. Daar hangt wel een uurtarief aan en dan vinden mensen het toch vaak snel te duur.”

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Social Media.cshtml)

Hoe ga je te werk en welk materiaal gebruik je?
“Ik maak altijd eerst een ontwerp in Photoshop, om het vervolgens uit te werken op canvas. Ik gebruik daar kwasten en acrylverf voor. De kosten zitten niet zozeer in het materiaal, want de verf haal ik bij de Action. Er gaat vooral veel tijd in zitten.”

Je maakte laatst een werk voor Edson Álvarez, toch?
“Voor zijn moeder eigenlijk. Die wilde graag iets hebben. Ik heb hem digitaal getekend en laten afdrukken. Een maatje van mij had contact met de zaakwaarnemer van Álvarez. Zo kwam het balletje aan het rollen. Ik kreeg een foto van Edson, waarop hij mijn werk met een grote glimlach vasthield. Dat is natuurlijk ontzettend leuk om te zien.”

Heb je meer dingen gemaakt voor spelers?
“Jazeker. Voor Donny van de Beek en Joël Veltman bijvoorbeeld. Donny was jarig en dus heb ik een werk voor hem gemaakt. Namens Ultra’s Amsterdam hebben we dat aan hem overhandigd. Toen duidelijk werd dat Joël Veltman de club ging verlaten, besloot ik er ook eentje voor hem te maken. Als afscheidscadeau. De reacties die je dan krijgt, ook van de spelers, zijn erg leuk. Abdelhak Nouri heb ik ook geschilderd en dat werk hebben we aan zijn ouders gegeven.”

Krijg je inmiddels veel verzoeken van niet Ajaxgerelateerde partijen?
“Steeds meer, ja. Ook van andere clubs inderdaad. Maar daar begin ik niet aan. Daar ben ik simpelweg te veel Ajacied voor. Voor Ajax wil ik alles doen, maar voor andere clubs… Nee, dat gaat ‘m echt niet worden.”

Kunnen Ajaxsupporters zich bij je melden met verzoeken voor een uniek werk aan de muur?
“Ja, dat kan. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel heel druk met mijn baan ben. Maar via een privébericht op Instagram kunnen we zeker altijd kijken wat er mogelijk is.”

Wat is je favoriete werk?
“Toch wel de muurschildering van Cruijff. Maar thuis heb ik er ook eentje van Jari Litmanen aan de muur hangen. Die is echt wel goed gelukt. Heel veel mensen willen die graag van mij kopen, maar die hou ik mooi zelf. Ik heb Jari nog net bewust meegemaakt in zijn tweede periode bij Ajax.”

Wie is jouw favoriete Ajacied?
“Momenteel Dusan Tadic en in mijn jeugdjaren was dat Rafael van der Vaart. Hem heb ik ook mogen vereeuwigen. Daar reageerde hij ook op. Dat zijn toch serieus mooie dingen, hoor.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >