Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hengelt met Delgado talent binnen via opvallende huurconstructie

Geen Mohamed Ihattaren, Steven Bergwijn of Christian Eriksen, maar… Patrickson Delgado! Wie? Wij hadden ook even de hulp van Google nodig, maar weten inmiddels dat de middenvelder voor anderhalf seizoen wordt gehuurd van Independiente del Valle en aansluit bij Jong Ajax.

29 januari 2022 - 09:20
Delgado800
Delgado speelt het liefst als defensieve middenvelder. © Instagram Delgado

Patrickson Luiggy Delgado Villa, voetballend onder de naam Delgado, komt over uit zijn geboorteland Ecuador. Het achttienjarige talent speelt daar bij de nummer negen van de Ecuadoraanse Serie A. Zijn debuut maakte hij echter nog niet in de hoofdmacht, terwijl hij ook nog nooit bij de wedstrijdselectie voor een officieel duel zat. 

Ajax huurt Delgado voor anderhalf seizoen. Als de club tevreden is over de kwaliteiten van de defensieve middenvelder, kan het besluiten om hem definitief over te nemen van Independiente del Vale. Er is in het contract, lopend tot de zomer van 2023, dan ook een optie tot koop opgenomen. 

Aanbevolen
Supporterscollectief Nederland start petitie voor volle stadions

Delgado sluit aan bij Jong Ajax. De hele huurtransfer is in die zin wel opvallend te noemen. Waarom zou je iemand huren voor je beloftenteam? Aan de andere kant neemt Ajax nauwelijks risico. Als het aantrekken van de Ecuadoraans jeugdinternational een schot in de roos blijkt en hij door kan schuiven naar Ajax 1, heeft de club het achteraf goed gedaan. 

We zijn in ieder geval reuze benieuwd naar de nog onbekende Delgado! Jong Ajax is net als veel andere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie een weekeind vrijaf, maar speelt op vrijdag 4 februari weer een wedstrijd. Dan komen de leeftijdsgenoten van AZ op bezoek.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >