Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax breekt trainingskamp af vanwege meerdere coronagevallen

Het leek er even op dat Ajax verschoond zou blijven van een corona-uitbraak, maar het virus heeft inmiddels ook Quinta do Lago bereikt. De club vliegt woensdagavond nog terug naar Amsterdam, nadat er meerdere positieve coronatesten zijn afgenomen.

05 januari 2022 - 21:53
Streepdoorkamp800
Het trainingskamp zit er plots op voor Ajax... © Pro Shots

Er leek in eerste instantie weinig aan de hand op de derde dag van het trainingskamp, ook nadat er bekend werd dat er binnen of rondom de selectie van Erik ten Hag iemand positief had getest. Dit bleek uit de testronde die dinsdagmiddag plaatsvond.

Voor het vertrek naar Portugal testten alle spelers en stafleden nog negatief. We zagen dan ook vrijwel de gehele selectie op het veld verschijnen tijdens de woensdagtraining. Blijkbaar zijn er in de tussentijd meer coronagevallen aan het licht gekomen, want Ajax breekt het trainingskamp niet zomaar af. 

Om hoeveel positieve gevallen het gaat, is niet bekend. De betreffende personen zijn in ieder geval direct los van de groep geplaatst, om zo verdere verspreiding te voorkomen. Verder wil de club geen onnodige risico’s nemen met het oog op de hervatting van de eredivisie op zondag 16 januari.

Aanbevolen
Wat als clubs na hervatten eredivisie met corona-uitbraken te maken krijgen?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >