Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber: ‘Continu de focus erop houden’

Jurriën Timber knijpt zich ongetwijfeld soms in de arm om te checken of hij niet droomt. De twintigjarige verdediger is inmiddels EK-ganger en stond in de basis in de Champions League. Tegen Cambuur (9-0) nam hij de openingstreffer voor zijn rekening.

Door Jordy Haak
19 september 2021 - 01:15
Timber Ajacam 1200
Timber scoort tegen Cambuur de fraaie openingstreffer. © Pro Shots

“We hebben met dezelfde energie gespeeld als afgelopen woensdag. Dat levert veel goeds op,” stelde de verdediger op de persconferentie na afloop. Zelf was Timber verantwoordelijk voor de fraaie 1-0. Zijn ontwikkeling verloopt in sneltreinvaart, maar de jeugdige Ajacied blijft er zelf nuchter onder en zoekt vooral naar verbeterpunten.

“Vorig jaar ging het inderdaad als een trein. In korte tijd heb ik veel wedstrijden gespeeld op een hoog niveau. Ik heb het EK meegemaakt en ook voor het eerst Champions League gespeeld. Dat is mooi, maar het belangrijkste is dat ik veel eredivisiewedstrijden achter elkaar blijf spelen. Daarbij wil ik steeds kijken wat er beter kan.”

Aanbevolen
Ten Hag is enthousiast over Daramy en stelt dat Neres nog van grote waarde kan zijn

Timber heeft er naar eigen zeggen geen moeite mee om met beide benen op de grond te blijven staan. “Het is voor mij belangrijk om continu de focus erop te houden. Ook nu moeten we weer herstellen en ons voorbereiden op Fortuna Sittard. Oftewel, niet te lang blijven hangen in wat voor moois er vandaag is gebeurd met de 9-0. Dat hebben we na de Champions League ook goed gedaan.”

Focus dus. Daar wordt volgens Timber voortdurend op gehamerd en daarin kan hij naar eigen zeggen nog verbeteren. Erik ten Hag beaamt dat. “Ik ben heel tevreden over Timber. Er wacht hem sowieso een mooie toekomst, maar als hij zijn concentratie over de hele wedstrijd kan vasthouden, kan dat proces nog in een versnelling komen. Dat is wat we met elkaar nastreven,” aldus de hoofdcoach.

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Winnen het belangrijkste, maar je wil de mensen ook entertainen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >