Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Winnen het belangrijkste, maar je wil de mensen ook entertainen’

Alsof de puike Europese prestatie in Lissabon nog niet genoeg was, verwende Ajax het thuispubliek zaterdagavond met een negenklapper tegen Cambuur. Erik ten Hag was dan ook uitermate tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘We hebben aan klantenbinding gedaan.’

Door Jordy Haak
19 september 2021 - 00:03
Ten Hag Ajacam 1200
Ten Hag geniet ervan dat Ajax hongerig blijft tot het einde. © Pro Shots

Ruim 36.000 supporters waren getuige van de galavoorstelling van Ajax, maar de animo zal volgende week – wanneer de stadions weer volledig gevuld mogen worden – alleen maar groter zijn. “Het resultaat is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar je wil de mensen ook entertainen. Dat heeft Ajax vanavond gedaan,” vertelde Ten Hag op de persconferentie.

“We hadden geëist om de intensiteit van de Champions League mee te nemen naar de eredivisie en daarin zijn we geslaagd. Dat is niet makkelijk, want het vraagt iets van de spelers. De energie die je in een wedstrijd steekt, moet niet afhangen van de tegenstander, het moet uit jezelf komen. Vandaag zijn de spelers tot het einde hongerig gebleven en dat vind ik een prima ontwikkeling.”

Na drie thuiswedstrijden in de eredivisie liegen de cijfers er niet om: negentien doelpunten voor, nul tegen. Dat werpt de vraag op of de spelers niet gebaat zijn bij meer weerstand. “Of ik er een dubbel gevoel aan overhoud dat we tegenstanders verpletteren? Nee hoor, daar ben ik wel blij mee,” stelt Ten Hag onomwonden.

Aanbevolen
Ajax legt SC Cambuur zonder moeite over de knie en dit valt op

“Het is mooi dat we dit spel op de mat kunnen leggen en het is prettig voor het publiek. Winnen is het belangrijkste en dat is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Elke wedstrijd weer moeten we tot het uiterste gaan. Doe je dat niet, dan ga je tegen schade aanlopen. We zijn ons ervan bewust dat we altijd honderd procent focus moeten hebben. Niet één helft, maar de volle negentig minuten.”

Dat acht verschillende spelers trefzeker waren tegen Cambuur is bijzonder. “Dat illustreert dat wij heel gevarieerd aanvallen. Onze spelfilosofie is dat we met elf spelers aanvallen én verdedigen. Dat zie je hier tot uitdrukking komen.”

Tegen Cambuur waren er basisplaatsen voor David Neres en Nico Tagliafico, terwijl Devyne Rensch helemaal ontbrak in de wedstrijdselectie. “Die had wat klachten opgelopen op de training en daar wilden we geen risico mee nemen. Ik hoop dat hij er dinsdag tegen Fortuna Sittard weer bij is,” besloot Ten Hag, die daarbij direct aangaf dat het duel in Limburg voor Maarten Stekelenburg sowieso te vroeg komt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >