Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is enthousiast over Daramy en stelt dat Neres nog van grote waarde kan zijn

Wat doe je wanneer je als Ajacied debuteert in de Johan Cruijff Arena? Juist, dan scoor je direct je eerste goal! Dat is dus precies wat Mohamed Daramy deed en Erik ten Hag is uitermate tevreden over de snelheid waarmee de Deen zich aanpast aan zijn nieuwe club.

Door Jordy Haak
19 september 2021 - 00:33
Daramy Scoort 1200
Zo hoort het! Scoren bij je debuut in de Arena! © Pro Shots

“Hij laat vanaf zijn eerste training in Amsterdam kwaliteiten zien die passen bij ons spel,” vertelt Ten Hag op de persconferentie na de negenklapper tegen Cambuur. “Daramy heeft de kwaliteiten die wij zochten. Hij is een rechtsbenige aanvaller op links, die een overtal kan creëren. En hij heeft de snelheid. Het is een jongen die er ogenschijnlijk heel makkelijk langs loopt, maar vooral ook de juiste keuzes weet te maken.”

De oefenmeester noemt de uitwedstrijd bij PEC Zwolle als voorbeeld. “Wanneer je nieuw bent, wil je jezelf ontzettend graag laten zien. Daramy zag echter dat het niet mogelijk was om dribbels te maken en toen ging hij passen, waardoor het team aan de bal bleef. Dat vind ik zo ontzettend knap voor een jonge speler. Het is heel volwassen, dat hij dat inzicht heeft.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Winnen het belangrijkste, maar je wil de mensen ook entertainen’

Ook over het optreden van David Neres is Ten Hag in zijn nopjes. De Braziliaan nam tegen Cambuur twee treffers voor zijn rekening. “Neres was uitstekend. Hij had gerekend op een transfer en dat is niet doorgegaan. Dat was een grote teleurstelling, maar hij heeft dat achter zich gelaten. Hij heeft het omgezet in motivatie, traint goed en op de momenten dat hij invalt doet hij het ook uitstekend. Ook hij kan een rol spelen in ons team en in de concurrentiestrijd.”

Vanzelfsprekend heeft Ten Hag na het verstrijken van de transferdeadline uitgebreid gesproken met zijn Braziliaanse aanvaller. “Ik praat altijd met al mijn spelers, maar aan David heb ik begin september ook uitgelegd wat dit betekent voor zijn rol in de ploeg. Ik denk dat hij daar blij mee is. Dat ik hem aangaf, dat het niet bij voorbaat vast staat dat hij de nummer twaalf of dertien is. Het grote voordeel is dat hij zowel als rechts- en linksbuiten kan spelen. Hij doet gewoon mee in de concurrentiestrijd en kan nog van hele grote waarde voor Ajax zijn.”

Aanbevolen
Ajax legt SC Cambuur zonder moeite over de knie en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >