Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verbaast zich in positieve zin over meeverdedigen Berghuis

De één zijn dood is de ander zijn brood. Het is een gezegde van alle tijden. Davy Klaassen keerde met klachten terug van Oranje en Steven Berghuis deed het op diens plaats achter de spits zeer naar behoren. Het levert luxeproblemen op nu Klaassen weer fit is, dus het is interessant welke keuze Erik ten Hag maakt tegen Besiktas JK.

27 september 2021 - 17:16
Berghuis 1200
Klaassen of Berghuis? We zijn benieuwd wie speelt tegen Besiktas. © Pro Shots

“Kun je nog met goed fatsoen om Berghuis heen?” was een vraag aan de trainer, in aanloop naar Besiktas-thuis. “Ik kan om iedereen heen,” reageerde Ten Hag droogjes. “Ik kies het team waarmee ik het meeste kans maak te winnen. Daar gaat het om.”

Klaassen kan in elk geval starten, mocht Ten Hag daarvoor kiezen. Of dat gebeurt, gaan we zien. Ten Hag lijkt op de tien-positie te gaan kiezen tussen Klaassen en Berghuis. “Uiteindelijk zal ik keuzes moeten maken. Daar ben ik wel vrij goed in. Je kijkt per tegenstander wat je nodig hebt op welke positie. Het team is belangrijker dan het individu.”

Aanbevolen
Grote drukte verwacht bij Ajax - Besiktas, stadion open om 16.45 uur

Desgevraagd wilde de trainer best inzoomen op de verschillen tussen Berghuis en Klaassen, al bouwde hij logischerwijs wel een vorm van voorbehoud in. “Ik ben met dit soort vergelijkingen wel voorzichtig, want ik wil spelers niet in een vakje duwen. Berghuis en Klaassen brengen allebei andere kwaliteiten mee, maar de spelprincipes van Ajax blijven hetzelfde, wie er ook speelt.”

“De grote kwaliteit van Davy is zijn gevoel voor ruimtes en wanneer die te belopen. Hij is enorm belangrijk met zijn geweldige defensieve omschakeling,” aldus Ten Hag over Klaassen, die hij eerder ook al een enorme motor en aanjager noemde.

“Steven is eveneens goed in het kiezen van de juiste positie en heeft het overzicht en de techniek om die laatste bal te geven. Ik heb mij ook verbaasd in de progressie die hij hier boekt in het belopen van de ruimtes en zeker ook in de defensieve omschakeling. Dat doet hij erg goed. Dat is op die positie voor ons ongelooflijk belangrijk. Dat moet op een efficiënte en goede manier gebeuren, anders worden we direct kwetsbaar.”

Interessante keuzes dus, die Ten Hag moet maken. Wil jij de trainer voorzien van een stukje goedbedoeld advies? Bouw dan snel jouw #tenhagself en deel jouw briljante vondsten op socials.

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke spelers laat jij Europees aantreden tegen Besiktas?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >