Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Fortuna Sittard - Ajax

Een doordeweekse wedstrijd vlakbij de buitenlandse grens. Fortuna Sittard-uit voelt in veel aan als een Europese awayday. Het gaat hier echter gewoon om een confrontatie in de eredivisie, maar het duel is daarom opeens niet onbelangrijk. Hier volgen drie zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

21 september 2021 - 08:36
Driedingenforaja800
Ajax won vorig seizoen moeizaam met 1-2 in Sittard. © Pro Shots

Ajax treedt aan in thuisshirt
Al hoewel het verre duel in Limburg prima is geschikt voor het Marley-shirt, trekt Ajax op bezoek bij Fortuna gewoon het klassieke thuisshirt over de schouders. Dit alles maken we op uit de matchdayplaat van Ajax, waarin we Mohammed Kudus in het thuisshirt zien. Een supergrote verrassing is het ook weer niet, zeker gezien de ploeg van Erik ten Hag vorig seizoen ook in het wit-rood-wit speelde in Sittard.

Wij zijn sowieso voorstander van het thuisshirt. Als de tenuekleuren van de tegenstander het toelaten: altijd aantrekken! Hoe tof we het uitshirt en derde tricot ook vinden, onze voorkeur gaat toch echt uit naar het wit-rood-witte shirt. Zeg nou zelf, een juichende Ajacied in een thuisshirt ziet er toch nét wat lekkerder uit? Precies, vinden wij ook! 

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke spelers laat jij midweekse klus klaren in Sittard?

Duel in teken van KiKa
De uitwedstrijd tegen Fortuna brengt een speciale lading met zich mee. Niet omdat het een kraker is, maar omdat het duel in het teken staat van het goede doel KiKa. Dit alles heeft te maken met het nieuws dat kinderen met de diagnose kanker steeds vaker genezen. Het percentage is van 75 naar 81 procent gestegen.

Een geweldige mijlpaal, maar het doel van KiKa is uiteraard om naar honderd procent genezing te stijgen. Fortuna draagt daar graag een steentje aan bij, in de vorm van extra financiële middelen. Daarom vinden er rond het thuisduel met Ajax collectes plaats, terwijl de speciale line-up-shirts van de Limburgers na afloop worden geveild.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - FC Utrecht!

Fortuna is Ajaxdokter dankbaar
Als we een Fortunees in aanloop naar het dinsdagavondpotje moeten uitlichten, kiezen we voor Ben Rienstra. De aanvoerder werd in de voorbereiding op dit seizoen opgeschrikt door hartproblemen. Rienstra moest het openingsduel met RKC Waalwijk aan zich voorbij laten gaan, maar mag gelukkig sindsdien weer meedoen met zijn ploeg.

Volgens Fortuna-trainer Sjors Ultee heeft de club rond de hartproblemen van Rienstra veel hulp gehad aan Ajax, waar Daley Blind kampte met soortgelijke problemen. “Ik heb het geluk dat ik Ten Hag goed ken en ik heb hem direct gebeld,” aldus de oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie. “Ik heb gevraagd of ik hun expertise mocht gebruiken vanwege hun ervaring met Blind.”

“Ajax heeft dat echt fantastisch gedaan,” vervolgt Ultee. “De dokter belde ons een dag later gelijk op en twee dagen later hadden we een afspraak. We zijn Ajax en de dokter heel erg dankbaar dat we hun ingangen mochten gebruiken. Je ziet dan ook dat andere clubs of concurrentie, hoe je het maar wil noemen, wegvallen omdat gezondheid veel belangrijker is.” En zo is het maar net!

Fortuna Sittard en Ajax trappen dinsdagavond om 18.45 uur af in het Fortuna Sittard Stadion. Het duel staat onder leiding van Jochem Kamphuis, terwijl Clay Ruperti de VAR van dienst is.

Aanbevolen
#Kaartenjacht maandag van start, win tickets voor Ajax - Besiktas!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >