Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet doelpuntenregen voort in Sittard en dit viel op!

Fortuna Sittard-uit werd in de afgelopen dagen bestempeld als een potentiële bananenvlaai, waar Ajax vooral niet over moest uitglijden. Dat deden de Amsterdammers dan ook niet. Sterker nog, er werd met 0-5 gewonnen en dit viel ons op!

Door Jordy Haak
21 september 2021 - 20:32
Fortuna Ajax Juichen 1200
Ook in Sittard kan Ajax weer volop juichen! © Pro Shots

Schuurs terug op vertrouwde bodem
Gas terugnemen, veel rouleren? Daar doet Erik ten Hag niet aan. Ook een doordeweeks potje in Zuid-Limburg moet je serieus nemen en dus koos de oefenmeester ervoor om tegen Fortuna Sittard terug te grijpen naar de elf namen die een week eerder furore maakten op bezoek bij Sporting Clube de Portugal.

Dat betekende dat Nico Tagliafico en David Neres weer plaats maakten voor Daley Blind en Antony. “We willen iedereen fris en gemotiveerd houden. Er is maar één belang en dat is het teambelang,” verklaarde Ten Hag voor de camera van ESPN.

In de warming-up haakte Jurriën Timber – na overleg met de clubarts – ziek af, waardoor er in het hart van de defensie een plaats vrij kwam voor Perr Schuurs. Zo mocht de geboren Limburger, die 59 officiële wedstrijden voor Fortuna Sittard speelde, op vertrouwde bodem aan de aftrap verschijnen.

Ajax onverstoorbaar
Dat Ajax weinig moeite heeft om kansen te creëren, dat wisten we natuurlijk al! In Sittard trokken de Amsterdammers die lijn moeiteloos door. Binnen vijf minuten zagen we mogelijkheden voor Lisandro Martínez (gekraakt schot) en Antony (bal van de lijn gehaald), maar op het gortdroge veld van Fortuna leverde het ditmaal niet direct een doelpunt op.

Daar zorgde Steven Berghuis na elf minuten alsnog voor, door de bal rustig onder doelman Yanick van Osch door te schuiven. De zomeraanwinst van Ajax kreeg na de eerste vier competitiewedstrijden steevast de vraag of het niet aan hem knaagde dat hij nog op zijn eerste Ajaxgoal wachtte. “Nee hoor, komt vanzelf goed,” was telkens het rustige antwoord van de huidige middenvelder. En dat blijkt! In Zuid-Limburg maakte Berghuis alweer zijn derde treffer in een week tijd.

Lekker ook voor de ruim driehonderd Ajaxsupporters, die op deze dinsdagavond de moeite hadden genomen om naar Zuid-Limburg af te reizen. Zij zagen dat het goed zat en dat ook een lange busrit na een week vol Europees geweld en competitievoetbal de spelers van Ten Hag niet deert.

Sterker nog, zij gingen onverstoorbaar verder met doelpunten maken. Binnen het half uur tekende Noussair Mazraoui met een geplaatst schot voor de 0-2 en aanvoerder Dusan Tadic schoot uit de draai eveneens raak.

Kudus scoort bij rentree
In de rust was daardoor de voornaamste vraag of ook ditmaal het telraam er weer bij gepakt moest worden. En Fortuna kreeg de tip te overwegen boardingsponsor Schmidt Hefschuifdeuren eens te bellen om de doelen dicht te zetten, want het ging wel erg hard.

De Ferrari die Ajax zich de afgelopen week toonde, transformeerde in de tweede helft echter in een soort diesel. Het begon allemaal wat trager, maar uiteindelijk kwam Ajax toch weer op stoom en viel er voldoende te genieten. Zo maakte Mohammed Kudus na een lange periode van blessureleed zijn rentree!

De middenvelder – die in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht voor het laatst in actie kwam – maakte afgelopen week al minuten in Jong Ajax en kwam in Sittard binnen de lijnen voor Berghuis. Twintig minuten voor tijd bekroonde hij die invalbeurt met een doelpunt, door na fraai voorbereidend werk van Tadic en de ingevallen Mohamed Daramy succesvol af te ronden. Vinden we leuk!

Duizelingwekkend doelsaldo
Wat ons verder opviel? Dat de ingevallen Tagliafico ook het net vond en er vol volume ‘Nicooo, Nicooo’ uit het uitvak klonk. En natuurlijk het duizelingwekkende doelsaldo na een weekje Ajax: 19 doelpunten voor, 1 tegen. Waardoor de drie punten op deze Prinsjesdag in een gouden koffertje mee terug konden naar Amsterdam. Want een gouden weekje, daar kun je gerust van spreken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >