Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller: ‘Supporters hebben alle recht hun onvrede te tonen’

Sébastien Haller scoorde elf doelpunten in zijn laatste vijftien eredivisieoptredens. Dat zijn cijfers waar je vooraf voor tekent. Toch richten veel supporters hun pijlen op de 27-jarige aanvaller, die daar begrip voor heeft. Zeker na een 1-1 op bezoek bij FC Twente.

22 augustus 2021 - 18:30
Haller 1200
Haller bedankt direct na de wissel de supporters in het uitvak. © Pro Shots

De geboren Fransman had het moeilijk in De Grolsch Veste, maar was daarin zeker niet de enige. De volgens Erik ten Hag niet uitgeslapen Ajacieden maakten er – zeker voor rust – collectief een potje van. Uitgerekend Haller stond kort na rust op de goede plek voor de openingstreffer en zorgde voor nogal wat opluchting.

Het was zijn vierde eredivisietreffer op rij, maar het was niet genoeg voor de drie punten. Daarvoor was het veel en veel te pover wat de Ajacieden lieten zien. Haller liet kort na zijn doelpunt nog een goede kopkans onbenut, waarna FC Twente zichzelf alsnog naar een 1-1-gelijkspel voetbalde.

Aanbevolen
Ten Hag kraakt ‘slapende Ajacieden’ na slappe vertoning in Twente

De toen al gewisselde Haller zag dat vanaf de bank gebeuren en gaf na afloop tekst en uitleg in de perskamer van FC Twente. De eerste vraag aan de aanvaller was simpel: waarom ging het zo lastig in Enschede?

“We maakten het onszelf vooral moeilijk,” stak Haller rustig pratend van wal. “We waren veel te langzaam aan de bal, kwamen daardoor te vaak in de duels en verloren veel van die duels ook. Tja, dan wordt het niet eenvoudig. Ik kwam ook ver van de goal te staan. Dat is voor mij ook lastig, zeker als je mijn kwaliteiten kent.”

Haller stelde alle uitingen op social media niet te volgen, maar krijgt desalniettemin de kritiek van supporters op zijn spel mee. Hoe goed zijn pure statistieken ook zijn, het is niet genoeg. Een kritische Ajaxsupporter wil altijd meer. Zeker als het een spits betreft.

Aanbevolen
Ajax laat zich opnaaien in Twente, verliest punten en dit viel op…

“Ze zijn supporters en hebben het recht om hoge verwachtingen te hebben,” reageerde de doelpuntenmaker. “En dus mogen ze het laten zien wanneer ze niet blij zijn of juist wel. Vandaag speelden we niet ons beste spel, dus dan is het normaal dat ze niet blij zijn. Voor mezelf kan ik alleen maar mijn best doen om te slagen. Dat is het. De rest moet ik van me af laten glijden. Ik wist vooraf dat het bij Ajax altijd over de nummer negen gaat.”

“Ik moet gewoon de kansen benutten. Ik kreeg er vandaag twee, waarvan ik er eentje maakte. Er is nog genoeg om te verbeteren, want het gaat inderdaad om meer dan alleen doelpunten maken. Zeker bij Ajax, want scoren kan iedereen. Vandaag waren we als ploeg onder de maat en dan lukt het niet. Wat ik van de sfeer vond in Twente? Daar geniet ik alleen van als we winnen en dat deden we niet.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >