Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kraakt ‘slapende Ajacieden’ na slappe vertoning in Twente

Ajax kwam in De Grolsch Veste onuitgeslapen uit de bus. Dat zijn niet alleen onze woorden, maar vooral die van Erik ten Hag. De trainer baalde als een stekker van zijn niet wakkere ploeg en gaf dat mede als verklaring voor het 1-1-gelijkspel.

22 augustus 2021 - 15:27
Ten Hag Twente 1200
Ten Hag probeert zijn Ajacieden wakker te schudden. © Pro Shots

Het is niet zo dat Ten Hag scheldend de persruimte van FC Twente betrad, integendeel. De trainer gaf in alle rust een beschouwing op wat hij had gezien, maar de inhoud van zijn woorden waren helder: dit kon echt niet.

“We hebben de eerste helft geslapen,” trapte Ten Hag zijn verhaal af. Hij hield zijn gezicht in de plooi, maar was boos. “Het was van onze kant een hele matige vertoning aan de bal. Zo maak je het een tegenstander nooit moeilijk,” klonk het met een zucht.

Ajax kwam voor rust geen moment in het eigen spel en liet zich opnaaien door overtredinkjes en ander gedoe. Dat had de ploeg echter vooral aan zichzelf te danken, door tempoloos voetbal zonder urgentie en honger.

Ten Hag: “Je moet al direct vanaf het begin veel investeren om een ploeg als FC Twente uit elkaar te spelen. Dat deden we niet. We creëerden voor rust nauwelijks iets. Er was een moment dat Dusan Tadic de bal niet bij Sébastien Haller kreeg en ik herinner me twee kopballen vanuit corners, maar dat was het…”

Aanbevolen
Ajax laat zich opnaaien in Twente, verliest punten en dit viel op…

“Na rust maak je dan wél die goal,” vervolgde Ten Hag. “Dan speel je slecht, maar moet je winnen. We geven het dan toch weg. Die goal die je tegen krijgt… Dat mág niet. Dat is beneden peil.”

De trainer doelde op de afstandspegel van Robin Pröpper, vlak voor tijd. De bal sloeg prompt tegen de touwen achter Maarten Stekelenburg. We vroegen Ten Hag wat er volgens hem allemaal misging bij die late gelijkmaker.

“Natuurlijk is het een mooi doelpunt, maar het is ook een bal die vanaf twintig meter binnengaat. Pröpper mag nooit tot zo’n afwerking komen. We hadden alle tijd om ons te organiseren, maar dat deden we niet. We waren gewoon niet alert. Zo’n tweede bal moet altijd voor ons zijn, maar dat gebeurde niet. Vervolgens mag hij vrij uithalen. Dan doe je het gewoon echt heel slecht.”

De trainer had in de rust nog zo aangegeven wat er beter moest. Sowieso meer tempo, maar ook meer van kant wisselen. “Dan ontstaan er ruimtes. Na onze openingsgoal wisselde ik en bracht ik snelheid op de flank. Op het middenveld wilde ik meer rust en hoopte dat met het doorschuiven van Daley Blind te creëren. Devyne Rensch was zijn vervanger, zeker met diens snelheid leek mij dat een goed idee.”

Toch liet Ajax een driepunter uit handen vallen. Twee dure punten gingen in rook op. De volle buit was gezien het spelbeeld misschien ook te veel van het goede geweest…

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >