Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic wil alles doen voor Ajax en mag niet naar AC Milan

De slagboom bij de Johan Cruijff Arena gaat omlaag, de rolluiken van de directie rollen naar beneden en Dusan Tadic verdwijnt in een grote kluis, waarvan alleen Marc Overmars de code weet. De directeur spelerszaken is duidelijk over de 32-jarige aanvoerder: hij blijft bij Ajax.

05 juli 2021 - 08:46
Tadic 1200
We horen vast snel hoe Tadic zelf in de wedstrijd zit. © AFC Ajax

Overmars reageerde tegenover Voetbal International op de vermeende belangstelling van AC Milan. De ooit zo roemruchte club zou Tadic maar wat graag willen inlijven, maar ziet de Amsterdammers de deur vooralsnog stevig in het slot gooien. Vooralsnog, want je kunt nooit helemaal zeker stellen of deze weer voorzichtig geopend wordt.

Maar voor nu is Overmars helder. “Het is kansloos dat ze nu onze captain weghalen. Onze aanvoerder zal dit jaar niet vertrekken,” zo reageert hij op de interesse vanuit Italië. “Hij is zo belangrijk voor de club, in meerdere facetten. Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke nee van onze kant. Hij is niet te koop.”

Het enige dat Ajax aan Barcelona verkoopt is een keihard
Aanbevolen
Ajax werkt niet mee aan verhuur Tadic aan FC Barcelona

Het is niet de eerste keer dat Overmars ‘nee’ verkoopt voor Tadic, want ook FC Barcelona stond al eens aan de poort met een huurverzoek. Ook de Serviër zelf was destijds klip en klaar in zijn commentaar: “Die kans was er vorig jaar, maar ik heb het niet gedaan. Dit is mijn club en daar doe ik alles voor.”

Hoe Tadic denkt over de interesse van AC Milan? We zullen mister Pak Schaal eerdaags zelf vast aan het woord horen. We lezen verschillende dingen, ook dat hij wel oren zou hebben naar een Serie A-avontuur, maar dat nemen we pas serieus als we het hem zelf horen zeggen. Vooralsnog is de Ajacied van het Jaar in het bezit van een contract tot 2026 in Amsterdam.

Dit contract tekende hij in de zomer van 2019. Een contract voor zeven jaar, met de toezegging dat hij na zijn carrière als speler in Amsterdam zijn eerste stappen als trainer kon zetten. Een bewuste keuze en Tadic laat geen mogelijkheid onbenut om te roepen dat Ajax nog altijd zijn ‘droomkloep’ is.

Aanbevolen
Tadic uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar 2021!

De woorden van Overmars zijn overigens uitstekend te begrijpen, want de cijfers van Tadic logen er afgelopen seizoen wederom niet om. Hij maakte 22 doelpunten en was goed voor 26 assists. Zodoende was hij bij meer dan een derde van Ajax’ doelpunten betrokken. Niet onbelangrijk: hij miste geen wedstrijd in het afgelopen drukke seizoen. Ook in de verzorging van lijf en leden is hij een groot voorbeeld richting de talenten bij Ajax.

Tadic is al jaren een doorslaand succes als routinier tussen de Ajaxjonkies. Het is indrukwekkend. De aanvaller miste in drie seizoenen Ajax alleen twee bekerwedstrijden en puur omdat hij rust kreeg. Blessures liep hij in al die jaren niet op.

Bij het in ontvangst nemen van de Rinus Michels Trofee uit handen van SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam sprak hij dankbaar de volgende woorden: “Ik wil alles doen voor deze ploeg, ik wil belangrijk zijn. Met doelpunten, assists, het creëren van kansen. Ik ben elke dag bezig om te winnen. Voor Ajax.”

Dat Overmars nu zo duidelijk de deur in het gezicht van AC Milan dichtslaat, geeft ook aan wat de status van Ajax vandaag de dag is. Nog niet zo heel lang geleden was Ajax misschien veel minder in de positie om zo hard stelling te nemen bij interesse vanuit de Serie A.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >