Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax werkt niet mee aan verhuur Tadic aan FC Barcelona

Opmerkelijk nieuws, want FC Barcelona heeft gehengeld naar Ajaxcaptain Dusan Tadic. Directeur spelerszaken Marc Overmars heeft de Catalanen echter te kennen gegeven niet mee te werken aan een verhuurperiode van een halfjaar.

29 januari 2020 - 08:14
tadic-12004
Het enige dat Ajax aan Barcelona verkoopt is een keihard 'nee'. © Pro Shots

Ze zijn in Barcelona op zoek naar een vervanger voor oud-Ajacied Luis Suarez, die liefst vier maanden in de lappenmand zit met een knieblessure. De nood is dus hoog en de grootmacht zag in Tadic een mooi tijdelijk alternatief om het gemis van de Uruguayaan op te vangen.

Overigens was de 31-jarige Serviër niet de eerste keuze, want eerst werd aangebeld bij Valencia voor Rodrigo Moreno. Toen dat niet lukte, werd een lijntje uitgegooid in Amsterdam, zo meldt de doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio.

Overmars is echter duidelijk geweest en heeft zijn oude club volgens De Telegraaf verteld dat Ajax zijn aanvoerder niet tot het einde van het seizoen verhuurt en dat ook een verkoop niet tot de opties behoort. Het enige dat Overmars verkoopt is een duidelijk 'nee'. Het standpunt in de Johan Cruijff Arena is klip en klaar: Ajax laat voor 31 januari geen basisspelers meer gaan.

Tadic tekende onlangs bij tot de zomer van 2026 met de toezegging dat hij na zijn carrière als speler in Amsterdam zijn eerste stappen als trainer kon zetten. De aanvaller draaide een geweldig eerste seizoen bij Ajax en noteert ook deze voetbaljaargang prima cijfers met acht doelpunten en vijftien assists in de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >