Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar 2021!

De titelstrijd dit seizoen was lang niet zo spannend als de strijd om de Ajacied van het Jaar. Het werd een nek-aan-nekrace tussen Dusan Tadic en Davy Klaassen. Met de aanvoerder als winnaar.

17 mei 2021 - 15:58

Tadic ontving zondag de Rinus Michels Trofee uit handen van Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax in een voor dit seizoen treffend decor: een verder verlaten Johan Cruijff Arena. 

Dat Ajax juist zonder de steun van de supporters ongenaakbaar was in de eredivisie, zegt iets over de mentaliteit van de ploeg. Met Tadic voorop. De aanvoerder nam het voortouw, werd met 22 doelpunten clubtopscorer en was daarnaast nog eens goed voor 26 assists. 

Dat het een nek-aan-nekrace met Klaassen werd – die uiteindelijk op de slotdag werd ingehaald – zegt echter ook genoeg. Ajax had dit seizoen in de ogen van de supporters meerdere sterkhouders, waar de strijd de afgelopen drie jaar een stuk minder spannend was met drie keer Hakim Ziyech als winnaar.

Na elke officiële wedstrijd konden Ajaxsupporters op ajaxlife.nl stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd, waarbij voor de spelers met de meeste stemmen drie, twee en één punt(en) klaarlagen.

“Ik ben trots en blij, maar het belangrijkste is dat we als ploeg prijzen winnen,” zegt Tadic zelf. “Daarna komen de individuele prijzen. Maar ik vind het een speciale prijs, omdat deze bij de supporters vandaan komt. We hebben ze dit seizoen te veel moeten missen. Ik hoop dat ze er volgend jaar weer bij zijn.”

Op de vraag waarom hij in zijn ogen de terechte winnaar is, wil Tadic bij hoge uitzondering antwoord geven. “Normaal praat ik niet op die manier over mezelf. Het is aan anderen om een oordeel te geven. Maar ik wil alles doen voor de ploeg. Ik wil belangrijk zijn met doelpunten, assists, het creëren van kansen en elke dag bezig zijn om te winnen. Voor Ajax.” 

Die drive ziet hij ook terug bij zijn concurrent in de strijd om de Ajacied van het Jaar. “Davy is een persoonlijkheid. Hij heeft een speciale liefde voor Ajax. Dat maakt het verschil. We willen juist die spelers die Ajax in het hart hebben.”

Na een lang seizoen waarin Tadic elke wedstrijd speelde, gaat hij nu even genieten van de gewonnen prijzen en de welverdiende rust. “Even plezier hebben, maar daarna weer volle bak.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >