Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft niet getwijfeld: 'Sta er helemaal achter'

Steven Berghuis beseft dat zijn transfer van Feyenoord naar Ajax gevoelig ligt, maar hij heeft niet getwijfeld om de stap naar Amsterdam te maken. ‘Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt en sta er zelf helemaal achter.’

19 juli 2021 - 20:08
Berghuis Sar Overmars 1200
Berghuis heeft zelf niet getwijfeld over zijn transfer naar Ajax. © AFC Ajax

Het is natuurlijk niet zomaar een stap. Dat beseft de 29-jarige buitenspeler zelf maar al te goed. In gesprek met Ajax TV vertelt Berghuis dat de interesse van de Amsterdamse club tijdens het EK concreet werd. Hoewel hij zijn uiteindelijke beslissing het liefst over het eindtoernooi heen wilde tillen, werd hij juist bij het Nederlands elftal gesterkt in zijn keuze om de overstap naar de Johan Cruijff Arena te maken.

“Eigenlijk wilde ik alles rondom deze transfer tijdens het EK parkeren, maar de Ajacieden bij Oranje herinnerden mij er iedere dag wel even aan. Ik heb er zeker met hen over gesproken. Dat gaf ook een goed gevoel, want dan weet je dat de club er helemaal achter staat. Niet alleen de directie, maar ook mijn nieuwe teamgenoten.”

Berghuis zette maandagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis tot 2025. Hij geeft aan niet te hebben getwijfeld over de overstap naar Ajax. “Het is natuurlijk niet zomaar een stap, maar ik sta hier wel helemaal achter. Het is een nieuwe uitdaging en heeft ook iets moois. Zo wil ik ernaar blijven kijken. Mijn doel is om successen te behalen met deze club.”

Aanbevolen
Wie droegen er voor Berghuis het Ajaxshirt met rugnummer 23?

Zijn kennismaking met Ajax bevalt goed, al moet alles nog wel even landen. “Ik heb veel gepraat met de mensen om mij heen, die mijn hele traject als voetballer van jongs af aan hebben meegemaakt. Voor mezelf was ik er wel uit dat ik een nieuwe uitdaging aan wilde gaan, om mezelf te blijven ontwikkelen als voetballer. Ik denk dat dit een goede stap is om beter te worden en om samen met mijn nieuwe teamgenoten de ambities van de club waar te maken.”

Over zijn eigen ambities is Berghuis duidelijk. “Ik wil zoveel mogelijk prijzen winnen en mezelf meten met de allerbesten. Dat podium krijg ik hier in de Champions League. Dat is iets waar je als voetballer alleen maar beter van wordt. Ik hoop ook in dat toernooi met Ajax mooie dingen te laten zien.”

Over zijn eigen spel praat de buitenspeler het liefst niet te veel. Hij laat liever zijn voeten spreken. “Ik ben een speler die altijd de oplossing naar voren zoekt. Een voetballer met rendement en creativiteit. Het is aan mij om dat ook hier te laten zien. Ik ga nu even wennen aan de nieuwe omgeving en mijn nieuwe teamgenoten. Daarna wil ik vooral lekker presteren op het veld.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >