Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie droegen er voor Berghuis het Ajaxshirt met rugnummer 23?

Steven Berghuis mag zichzelf vanaf heden officieel een Ajaxspeler noemen. De aanvaller werd maandag gepresenteerd bij zijn nieuwe club en gaat met rugnummer 23 spelen. Dat cijfer klinkt in eerste instantie niet zo bijzonder, maar er zijn best wat bekende Ajacieden die met dat nummer voetbalden. Weet jij nog wie?

19 juli 2021 - 11:25
Nummer23berghuis800 (1)
Onze nieuwe nummer 23! © AFC Ajax

De transfer die er al een tijdje aan zat te komen, is in kannen en kruiken. Nadat Ajax eerder al in hoofdlijnen overeenstemming met Feyenoord bereikte over de veelbesproken transfer van Berghuis, zijn de handtekeningen nu ook daadwerkelijk gezet. Daarmee ligt de aanvaller in Amsterdam vast tot de zomer van 2025.

Berghuis gaat bij Ajax met het nummer 23 op de rug spelen. En dat is best opvallend, aangezien hij nog nooit eerder met dat cijfer voetbalde. Bij Feyenoord droeg de aanvaller nummer 10, maar we denken niet dat Dusan Tadic dat cijfer zomaar afstaat, terwijl nummer 7 bezet wordt gehouden door David Neres.  

Aanbevolen
Berghuis wil spelen om prijzen en verklaart daarmee overgang naar Ajax

Nummer 11 is sinds het vertrek van Quincy Promes weer beschikbaar. We hadden het daarom niet gek gevonden als Berghuis voor dat cijfer had gekozen, maar de Nederlands international ging uiteindelijk toch voor nummer 23. Daarmee is hij niet de eerste, want in het verleden droegen nog dertien andere Ajacieden dat cijfer op de rug.

Lassina Traoré was de afgelopen seizoenen eigenaar van rugnummer 23, dus die krijg je vast van ons cadeau. Maar weet jij ook alle overige Ajacieden op te noemen? We zijn benieuwd hoe ver je komt! Je krijg vijf minuutjes de tijd om alle namen in te kloppen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >