Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony en Álvarez mogen van Overmars nog niet vertrekken

Ajax kent vooralsnog een relatief rustige transferperiode en Marc Overmars werkt er vooral hard aan om de huidige selectie in tact te houden. Edson Álvarez en Antony mogen niet vertrekken, terwijl Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui reeds een nieuw contractvoorstel kregen.

28 juli 2021 - 10:00
Zuid Amerikanen 1200
Als het aan Overmars ligt, blijft dit duo bij Ajax. © AFC Ajax

De selectie van Eric ten Hag werkt zich momenteel dagelijks in het zweet in het Oostenrijkse Bramberg en krijgt ook steeds meer vorm. De enige spelers die op het trainingskamp nog ontbreken zijn Álvarez en Antony, die met hun nationale elftallen actief zijn op de Gold Cup en Olympische Spelen.

Het zijn ook precies de twee spelers die de laatste tijd onderwerp van gesprek waren. Álvarez staat in de belangstelling van Stade Rennes, terwijl de naam van Antony zou zijn gevallen bij Bayern München. “Voor beide spelers is een vertrek echter onbespreekbaar,” laat Overmars weten aan Voetbal International.

De directeur spelerszaken gaat uitgebreid in op de zaken die momenteel spelen. “Op dit moment is een vertrek van Álvarez een no go. Na een moeizaam begin zie je dat hij stappen maakt, zijn draai weet te vinden in Nederland en een belangrijke speler is geworden. Hij mag van ons dus niet weg.”

“Antony speelt pas één seizoen bij ons en kan nog flink groeien,” zo vervolgt de voormalig aanvaller. “Spelers die drie, vier of vijf jaar bij ons spelen, zijn klaar voor de volgende stap. In het geval van Antony laten we hem dus niet gaan.”

Aanbevolen
Leden SV Ajax aan de beurt voor kaartverkoop Ajax - Leeds!

Ook met Martínez wil Ajax graag langer door. “We hebben hem twee maanden geleden een nieuw contract aangeboden. We vinden een opwaardering en verlenging wel op zijn plek. Er zijn al meerdere gesprekken geweest, waarna zijn voetbalzomer begon. Hij is sinds deze week weer terug, dus we zullen het weer verder oppakken. Het voorstel ligt bij hem.”

Mazraoui heeft eveneens een nieuw contractvoorstel in beraad, terwijl David Neres nog altijd mag vertrekken. Met Antony en de aangetrokken Steven Berghuis heeft Ajax immers een luxeprobleem op de rechtsbuitenpositie. “Dat lost zich vanzelf op,” is Overmars duidelijk tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik verwacht dat er nog wel wat gaat gebeuren, ondanks dat het nu rustig is.”

Of Ajax na het afketsen van de transfer van Kamaldeen Sulemana nog de markt op gaat, laat de directeur spelerszaken in het midden. “Als Neres niet gaat, is de noodzaak niet direct aanwezig. En dan nog moet die goede optie er wel zijn. We gaan niets forceren en op dit moment is er niets concreet als plan B.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >