Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit trainingskamp af met oefenremise tegen Leipzig

Op de dag waarop de gedachten vooral uitgingen naar het tragische nieuws rond jeugdspeler Noah Gesser, sloot Ajax het Oostenrijkse trainingskamp af met een oefenpotje tegen Red Bull Leipzig. Dit viel ons zoal op terwijl er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen de Duitsers.

31 juli 2021 - 17:47
Rblaja800
Tadic was verantwoordelijk voor de enige Ajaxtreffer. © Pro Shots

Ajax staat stil bij overlijden Gesser
Vrijdagavond bereikte ons het droevige nieuws dat Noah Gesser op slechts zestienjarige leeftijd is overleden. De jeugdspeler kwam samen met zijn broer om bij een auto-ongeluk. Een onwijs tragische gebeurtenis, waar de club diep door is geraakt.

Ajax stond zaterdag dan ook logischerwijs stil bij het verlies van Gesser. Tijdens het oefenduel tussen FC Volendam en Jong Ajax werd een minuut stilte gehouden. Daarnaast werden er rouwbanden gedragen en hingen de vlaggen op sportpark De Toekomst halfstok.

Ook voorafgaand aan Leipzig - Ajax was er aandacht voor het trieste overlijden van de twee broers. De ploeg van Erik ten Hag volgde het voorbeeld van Jong Ajax en hield eveneens een minuut stilte, terwijl er net als bij het beloftenelftal met rouwbanden werd gevoetbald.

Beoogde basiself?
We weten dat Daley Blind multifunctioneel inzetbaar is, maar sinds zijn terugkeer bij Ajax hebben we hem vooral centraal achterin zien spelen. Ten Hag koos er tegen Leipzig echter voor om Blind weer eens in een controlerende rol op het middenveld te zetten.

Zodoende kwam er in de verdediging een plekje vrij voor de net teruggekeerde Lisandro Martínez, terwijl ook Nico Tagliafico en Davy Klaassen hun eerste minuten van deze voorbereiding maakten. Nieuwkomer Steven Berghuis kreeg eveneens een basisplek.

Het zou ons niks verbazen als Ten Hag tegen PSV dezelfde formatie het veld instuurt. Wanneer Ajax het tegen de Eindhovenaren opneemt in de strijd om de Johan Cruijffschaal, zijn Antony en Edson Álvarez namelijk nog niet teruggekeerd. Het wordt sowieso interessant om te zien hoe de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar vallen.

Snelle voorsprong krijgt matig vervolg
Net als tegen Bayern München (2-2) kwam Ajax al snel op voorsprong. Deze keer hadden de Ajacieden geen tien, maar vier minuten nodig om het net te vinden. Noussair Mazraoui kwam goed voor zijn man en legde af op Dusan Tadic, die op zijn beurt weer hard raak schoot in de verre hoek.

Toch wist Ajax niet door te pakken. Leipzig kreeg de betere kansen en met iets meer scherpte in de afronding hadden de Amsterdammers ook zomaar één of twee doelpunten tegen kunnen krijgen. Zo moest Sébastien Haller een bal van de doellijn halen en Maarten Stekelenburg zich een paar keer strekken.

Mazraoui kampt wéér met pijntjes
Na de thee werd het Argentijnse duo naar de kant gehaald, bleef Haller achter in de kleedkamer en kon ook Klaassen vast gaan douchen. Allemaal ingecalculeerde wissels, behalve die van Mazraoui. De rechtsback was in de eerste helft al aan het trekkebenen en viel vlak na rust geblesseerd uit.

Het moet voor Mazraoui (en Ajax) toch een grote frustratie zijn. De Marokkaans international kampt al geruime tijd met pijntjes, blessures en vooral gedoe. We hadden gehoopt dat hij na zijn complexe oogblessure weer helemaal fit zou meedraaien in de voorbereiding, maar het blijft vooralsnog behelpen.

Ondertussen kreeg Leipzig waar het voor rust al recht op had: de gelijkmaker. Christopher Nkunku werd weggestoken, omspeelde Stekelenburg en schoot raak. Ook na de tegentreffer waren de Duitsers een stuk gevaarlijker dan Ajax, maar gescoord werd er niet meer. En daarmee mochten de Ajacieden niet klagen.

Zo sluit Ajax het trainingskamp in Oostenrijk dus af met een 1-1-gelijkspel. Voordat het seizoen officieel wordt afgetrapt tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal, wordt er op 4 augustus eerst in eigen huis nog geoefend tegen Leeds United FC.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >