Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana moet na vier uur durende zitting wachten op uitspraak

Andre Onana kon woensdagmorgen tijdens een vier uur durende zitting nog eens zijn verhaal doen tegenover drie arbiters van het hoogste sporttribunaal, het Cas. Hij werd tijdens dit beroep bijgestaan door Ajax en zijn advocaten. Het is wachten op de uitspraak.

02 juni 2021 - 12:48
Onana Cass 1200
Onana beging een vergissing met grote gevolgen. © Pro Shots

De goalie werd eind 2020 positief getest op doping, omdat hij per abuis een plaspil van zijn vrouw pakte, in plaats van een aspirine. In het pilletje van vrouwlief zat furosemide, een stofje dat op de lijst met verboden middelen staat. Een dure vergissing en de Uefa legde hem een schorsing van twaalf maanden op. Inzet van Onana was vrijspraak of in elk geval strafvermindering.

Volgens Ajax heeft Onana zijn verhaal goed kunnen overbrengen en namen de arbiters ruim de tijd om zijn relaas aan te horen. Hij liet daarbij uiteraard weten dat het zelfs niet kunnen trainen bij de club hem zwaar valt.

Het standpunt van de Uefa blijft hetzelfde. Ze erkennen dat de goalie een vergissing heeft gemaakt, maar dat laat onverlet dat hij een fout heeft begaan. De Europese voetbalbond wil dan ook dat het Cas vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing. De tijdsduur van die straf had hoger kunnen uitvallen, maar de Uefa gelooft dat Onana het niet expres heeft gedaan.

Onana en zijn gevolg hopen toch dat er andere zaken zijn die lijken op die van hem. Zaken die van een lagere straf zijn voorzien. Alle partijen erkennen dat Onana per ongeluk de verkeerde pil nam en dus gaat het nu vooral om de redelijkheid en proportionaliteit.

We moeten afwachten wat de uitspraak zal zijn. Vermoedelijk volgt die later deze week.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >