Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke kampioenen stuur jij op pad voor zege in De Kuip?

Het is tijd voor de klassieker! Landskampioen Ajax neemt het zondag in De Kuip op tegen nummer vijf Feyenoord. Wat de stand op de ranglijst dan ook mag zijn, van de Rotterdammers wil je hoe dan ook winnen. Met welke basiself krijg jij dat voor elkaar?

07 mei 2021 - 14:17
Th11feyuit800
Zowel Klaiber als Mazraoui kunnen ook op linksback uit de voeten. © AFC Ajax

Ajax moet het in De Kuip in ieder geval doen zonder Nico Tagliafico. De Argentijn pakte dit seizoen te vaak geel en moet de klassieker daarom aan zich voorbij laten gaan. Dat moeten Steven Berghuis en Jens Toornstra overigens ook, want zij scoorden beiden een rode kaart in de laatste twee duels. 

Met de afwezigheid van Nico rijst gelijk de vraag wie zijn vervanger in Rotterdam moet worden. Een directe back-up heeft Ajax niet, maar er zijn wel flink wat spelers die prima uit de voeten kunnen op linksback. Denk bijvoorbeeld Lisandro Martínez, Sean Klaiber, Devyne Rensch, Noussair Mazraoui én Jurriën Timber.

Verder kunnen we ons best voorstellen dat je wat spelers rust gunt nu de landstitel een feit is. Om nou het hele elftal om te gooien lijkt ons wat overdreven, maar we snappen best dat jij jongens als Oussama Idrissi, Mohammed Kudus of een van de andere bankzitters wat minuutjes gunt. Achter de naam van Brian Brobbey staat overigens een vraagteken.

Hoog tijd dus om onze app te openen en aan de slag te gaan. Klik op tabblad 'de tribune' en buig je over de opstelling voor Feyenoord-uit. Als je onze app nog niet hebt, begin je een stapje eerder. Namelijk met downloaden! Daarna kan ook jij de ideale opstelling maken.

Het is heel simpel: bepaal de tactiek en sleep Ajacieden naar de positie die jij voor ze in gedachten hebt. Klaar? Deel dan jouw formatie via de verschillende socialmediakanalen en voeg #tenhagself toe. Wedden dat jouw opstelling voer voor discussie oplevert? 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >