Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over klassieker: ‘Willen laten zien dat we de nummer één zijn’

Tijdens de aankomende klassieker wordt er in feite alleen om de eer gespeeld, maar dat betekent niet dat Ajax er niet alles aan gaat doen om te winnen. Met een zo goed als fitte selectie wil Erik ten Hag in De Kuip laten zien een waardig kampioen te zijn.

07 mei 2021 - 14:07
Feyajapersco800
Neres is inmiddels uit zijn winterslaap gehaald. © Pro Shots

Het wordt hoe dan ook een gekke editie van de klassieker. Terwijl Feyenoord nog wel in de race is voor Europees voetbal, gaat het Ajax eigenlijk alleen om de eer. Toch is de klassieker altijd een wedstrijd die je wil winnen, ongeacht de stand op de ranglijst.

Ten Hag denkt daar precies hetzelfde over, zo liet hij weten op de persbabbel in aanloop naar Feyenoord-uit.We willen winnen en een goede prestatie neerzetten. Daar richten we ons op,” aldus de trainer. “We willen altijd beter en dat zal zondag niet anders zijn.”

Ten Hag is dan ook niet van plan om zijn elftal volledig om te gooien. Hier en daar zullen er echt wel wat spelers rust krijgen, maar van een feestopstelling is geen sprake. “We zijn kampioen en hebben de KNVB-beker, maar we willen ook laten zien dat we de nummer één van Nederland zijn. Dat moet je elke keer bevestigen.” 

We kunnen tegen Feyenoord dus gewoon een Ajax op volledige oorlogssterkte verwachten, alhoewel de ploeg het in De Kuip wel zonder de geschorste Nico Tagliafico moet doen, terwijl er achter de naam van Brian Brobbey een vraagteken staat.

En David Neres? “Die hebben we uit zijn winterslaap gehaald.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >