Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind laat moeilijke passes makkelijk ogen en legt uit hoe dát werkt

Voor Daley Blind eindigde dit succesvolle seizoen in mineur. De Amsterdammer revalideert van een enkeloperatie en keek vanaf de zijlijn toe hoe de dubbel werkt gepakt. De verdediger ging voor ons magazine Ajax Life in op een klein deel van de immense stapel supportersvragen.

07 mei 2021 - 09:00
Blind Pass 1200
Blind weet vooral maatje Klaassen goed te vinden. © Pro Shots

Het is mooi dat Blind wilde meedoen aan het vragenvuur van supporters, zeker nu hij revalideert. En wat kregen we veel vragen... Pfoe! Eén van die vragen kwam van Ajaxsupporter Allard Fledderus: “Hoi Daley, het lijkt zo makkelijk hoe jij passes tussen alle spelers door geeft, maar dat is het niet. Hoe doe je dat en hoe kan ik dat leren?”

Het is een voetbaltechnische vraag en dat zijn precies de vragen die Blind goed kan waarderen. “Veel oefenen op passes, Allard. Eerst simpel spelen en dan uitbreiden naar verder en tussen de linies. De juiste snelheid aan de bal geven is belangrijk, net als iemand inspelen op zijn juiste been. Voel je verantwoordelijk voor een goede pass.”

“Ik ben vaak teleurgesteld in mezelf als ik een verkeerde pass geef,” vervolgt Blind. Daarin moet je soms een risicoafweging maken. De ene keer moet je wat meer risico nemen dan de andere keer. Je hebt ook te maken met de ontvanger. Dat moet je afstemmen met je teamgenoten. De bal moet goed liggen en het speelt mee met wie je een klik hebt.”

Een klik heeft Blind sowieso met zijn vriend Davy Klaassen. “Ik weet bijna altijd waar Davy loopt. Dan vind je elkaar, maar dat heeft tijd nodig.”

Blind is natuurlijk één van de ervaren mannen bij Ajax en Marco Santing wilde van de routinier weten hoe hij zorgt dat iedereen in de Ajaxselectie het teambelang vooropzet. “Daar waakt de selectie samen over,” aldus Blind. “Individuele prestaties zijn mooi, maar niet het belangrijkste.”

“Het gaat om de drie punten. Wie de goals en de assists maakt, doet er niet toe. De laatste jaren heb ik het niet meegemaakt, maar als het zou gebeuren, wordt er gelijk wat van gezegd. We spelen voor de prijzen en die behaal je met een collectief.”

Het volledige vragenvuur met Blind lees je in de nieuwste Ajax Life. Wil jij het blad volgend seizoen ook ontvangen? Sluit je dan aan! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >