Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over spelersvreugde: ‘Alsof je met pupillenelftal kampioen wordt’

Erik ten Hag kon zijn geluk deze week niet op. De trainer verlengde zijn contract bij Ajax en werd als kers op de taart voor de tweede keer kampioen met zijn ploeg. De coach was na afloop van het duel met FC Emmen dan ook een zeer tevreden man en genoot van de ontlading bij zijn spelers.

03 mei 2021 - 08:03
Ethpupillen800
Dit heerlijke duo weet hoe je een feestje goed moet aannemen, hoor! © Pro Shots

Het aanwezige journaille moest na het laatste fluitsignaal nog wel even geduld hebben voordat Ten Hag de perskamer kwam binnen wandelen. De trainer had eerst nog wat andere zaken af te handelen, zoals feestvieren met de supporters.

Nadat alle festiviteiten waren afgerond, nam een zichtbaar tevreden Ten Hag plaats achter de microfoon. “De dubbel, daar is het om te doen,” zo begon de trainer zijn analyse van de wedstrijd. “Het was geen hoogstaande kampioenswedstrijd, maar wel een dikverdiende overwinning. Dat wilden we ook, op een waardige manier winnen.”

De vreugde was groot na afloop, niet in de laatste plaats bij de spelers zelf. “Het is heel erg mooi en puur om te zien hoe de selectie de landstitel beleeft. Het is net alsof je met een pupillenelftal kampioen wordt, zo blij zijn ze. Ze weten wat ze ervoor hebben gedaan en wat ze ervoor hebben geïnvesteerd. Die euforie was duidelijk aanwezig.”

“Maar die euforie wil je ook delen met de supporters. De fans zijn het hele jaar niet geweest, maar we hebben hun steun wel gevoeld. We weten dat ze van het elftal houden, maar we houden ook zeker van hen. Uiteindelijk hebben we het toch met ze kunnen vieren,” zo doelde Ten Hag op de afterparty bij het Arenadek.

Een vervolg aan het feestje kwam er zondagavond niet meer. Ten Hag en de spelers keerden na de feestvreugde weer naar huis. “Jullie krijgen zo nog wel een biertje hoor,” zo sloot de trainer de persbabbel af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >