Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Deze is ook voor Klaas Jan Huntelaar

Gefeliciteerd, Ajacieden! Opnieuw een prachtig seizoen met de dubbel. Bijzonder, want Ajax deed dit in zijn 121-jarig bestaan pas acht keer eerder. Complimenten en felicitaties dus aan iedereen die Ajax lief heeft en vooral aan de supporters, spelers en staf die dit weer mogelijk maakten. Schitterend dat Ajax juist deze 35ste titel opdraagt aan de supporters. Zij zijn de enige continue factor binnen de club.

02 mei 2021 - 18:35
Huntelaar Blog 1200
Heerlijk kunststukje van Huntelaar in Enschede, weet je nog? © Pro Shots

Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom vlogen allerlei emoties door mij heen. Ik ben nu eenmaal een emotioneel mannetje als het gaat om ons aller Ajax. Ik dacht terug aan de negatieve dingen: het vinkje, de plaspil, corona, het aanstaande vertrek van te jonge spelers en de dip van voor de winterstop.

Maar vooral dacht ik terug aan de positieve zaken: selectie grotendeels bij elkaar gehouden, ál die overwinningen na de winterstop, het gigantisch aantal doelpunten (vooral tegen VVV-Venlo), de investeringen in de spelersgroep, de ondersteuning van supporters en toen stokte mijn gedachten ineens…

Waarom? Nou, Klaas Jan wandelde mijn hoofd binnen. De man die niet alleen voetballer was, maar vooral ook supporter van onze club. Wat had 'The Hunter' dit feest van de dubbel mooi gevonden. En wat zou hij een gangmaker zijn geweest bij de festiviteiten. En terecht, want hoe bepalend was deze oer-Ajacied wel niet voor deze dubbel, maar ook die van 2018-2019?!

De man die niet alleen voetballer was, maar vooral ook supporter van onze club.

Uit bij FC Groningen sprong ik in 2019 nog nooit zo hoog als bij zijn goal destijds. Dit seizoen in de uitwedstrijd bij FC Twente deed Huntelaar dat kunststukje nog eens dunnetjes over en gaf hij ons achteraf gezien een schitterend afscheidscadeau met zijn twee beslissende doelpunten. Dat cadeau resulteert nu in dubbel zilverwerk!

Door corona konden wij als supporters tot op heden nooit echt afscheid nemen van de Achterhoeker. Hij koos uiteindelijk voor zijn andere liefde, Schalke 04 en degradeerde daar jammerlijk mee. Ik voel vooral diep respect omdat hij dacht zijn tweede voetballiefde te kunnen redden.

Huntelaar heeft het in ieder geval geprobeerd, ondanks dat hij in zijn achterhoofd ook wist dat hij wellicht een mooi feest bij Ajax zou missen. Dat eigenbelang opzijzetten, prijst deze Ajacied en dit mooie mens.

Door alles wat Klaas Jan voor onze club betekende, de jonge jongens die hij begeleidde, de belangrijke doelpunten die hij in zijn beide Ajaxperiodes maakte, maar vooral om Huntelaar zelf is deze titel niet alleen voor de supporters, maar óók voor hem.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >