Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax voltooit tegen FC Emmen missie ‘pak schaal’ en dit valt op

Gefeliciteerd, Ajacieden! Maar nu écht. Het kampioenschap kon natuurlijk al niet meer mis, maar met het veroveren van de 35ste landstitel zijn de dingen nu ook echt officieel. FC Emmen werd in eigen huis met 4-0 verslagen, waarna de champagne werd ontkurkt en de schaal gelift.

02 mei 2021 - 16:18
Verslagajaemm800
Wat een moment voor Timber om zijn eerste goal voor Ajax te maken! © Pro Shots

Drie mijlpalen in één voor Stekelenburg
Ajax begon aan de jacht op zijn 35ste landstitel met Maarten Stekelenburg onder de lat. Nadat die missie ook daadwerkelijk werd voltooid, mocht de goalie alweer zijn derde landstitel met Ajax vieren. In de seizoenen 2003/2004 en 2010/2011 stond ‘Steek’ ook al eens met de schaal in zijn handen. Drie titels in drie verschillende decennia dus!

Dat is op zich al een mooie mijlpaal, maar er is meer. Stekelenburg is namelijk met zijn 38-jarige leeftijd de oudste speler ooit die landskampioen wordt met Ajax. En om in je derde kampioensduel ook nog eens je driehonderdste wedstrijd voor Ajax te spelen, is al helemaal mooi! Drie mijlpalen in één, zeg maar. 

Timber maakt éxtra bijzondere eerste treffer
Als verdediger probeer je zo nu en dan je doelpuntjes mee te pikken, maar over het algemeen is dat vooral een taak voor de wat aanvallender ingestelde spelers. Maar ja, als je dan de kans krijgt om je eerste treffer voor Ajax te maken, doe je dat toch gewoon lekker in een kampioenswedstrijd!

Jurriën Timber dacht daar waarschijnlijk precies zo over, want de jonge Ajacied maakte tegen Emmen zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. Timber haalde vanaf randje zestien uit en zag hoe Michael Verrips zijn handen net niet genoeg achter de bal kreeg: 1-0! En wat een moment om je eerste goal voor de club te maken.

Wie niet zijn eerste goal voor Ajax maakte, maar wel een opsteker kon gebruiken, was Sébastien Haller. De spits werd voor Davy Klaassen fraai weggestoken met een boogballetje, waarna het alleen nog maar een kwestie was van afmaken.

Toen Devyne Rensch en Klaassen ook nog de derde en vierde treffer van de middag maakten, kon de champagne alvast koud worden gezet.

Geen supporters binnen, maar buiten stadion
We hadden zo gehoopt dat de landelijke pilot met publiek in de voetbalstadions een vervolg zou krijgen, maar helaas… Ajax speelde zijn kampioenswedstrijd tegen Emmen in een lege Johan Cruijff Arena. Geen gejuich vanaf de tribune en geen galmend gezang door het stadion. Alhoewel…

We hoorden regelmatig supportersgeluid in de Arena. Dan bedoelen we niet zo’n bandje, maar écht pure emotie. Buiten het stadion vierden supporters hun eigen feestje, door vuurwerk af te steken en luidkeels te zingen. Het geluid wat van de JC Boulevard kwam was zo hard, dat ook de spelers in het stadion dit meekregen. Zo was er met vlagen toch nog een beetje sfeer in de lege Arena.

Pak dubbel!
We kennen Dusan Tadic als een speler die vaak belangrijk is voor zijn ploeg, maar natuurlijk ook als de man met de heerlijke uitspraken. “Pak schaal, pak beker, pak alles,” zo klonk het uit de mond van de aanvoerder na het officieuze kampioenschap tegen AZ (2-0).

‘Pak alles’ werd het uiteindelijk niet, maar over de Europese uitschakeling tegen AS Roma gaan we het verder niet meer hebben. Met een nieuwe dubbel in de prijzenkast kunnen we terugkijken op een meer dan prima seizoen. Een tweede dubbel op rij en de negende uit de clubhistorie. We hebben slechtere seizoenen gekend.

Na de overwinning op Emmen brak voor Tadic eindelijk het moment aan waarop hij letterlijk ‘pak schaal’ mocht doen. Terwijl de wit-rood-witte confetti in lucht werd geschoten en de champagneflessen werden ontkurkt, zagen we de 35ste kampioensschaal omhooggaan. “We need to make gheppy club,” zou Tadic vast hebben gedacht. 

Dat is gelukt hoor, Dusan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >