Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Kan niet ontkennen dat Wijndal voor ons een goede speler zou zijn’

Ajax heeft de dubbel, maar het vizier is ook alweer een poosje gericht op volgend seizoen. Directeur spelerszaken Marc Overmars verklapte eerder al dat Ajax moet verkopen, maar er zullen ook inkomende transfers zijn. De blik is – niet voor het eerst – op Alkmaar gericht.

05 mei 2021 - 12:49
Wijndal 1200
Gaat de telefoon binnenkort in Alkmaar...? © Pro Shots

We doelen op Owen Wijndal. De linksback van AZ. In een exclusief interview met De Telegraaf steekt Overmars niet onder stoelen of banken dat hij de 21-jarige linksback een buitengewoon interessante optie voor Ajax vindt. Zeker omdat Nico Tagliafico wel eens één van de spelers kan zijn die een transfer wordt gegund.

“Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een hele goede speler zou zijn,” reageert Overmars op het vraagstuk Wijndal. “Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede.”

Ondanks dat Overmars al meerdere malen stelde te moeten verkopen, weet hij dat veel andere clubs ook financieel klappen kregen. “Als we vijftig miljoen moeten terugverdienen, dan sluit ik zelfs een grote verkoop niet uit. Maar weet dat corona de voetbaleconomie op zijn kop heeft gezet. Onze kopers staan diep in het rood. Transferbedragen van veertig miljoen euro of meer vallen niet meer op te hoesten.”

Ook Ajax zelf zal dus niet enorm met geld gaan strooien. Dat kan simpelweg niet. Overmars: “Wij zijn al heel tevreden als we de ploeg bij elkaar kunnen houden en misschien volgend jaar een slag kunnen slaan als de markt weer op gang komt. Ik zie ons niet zo snel een bedrag op tafel leggen waarvoor we Haller haalden. We zoeken het meer in de categorie ‘met hem kunnen we weer een jaartje doorkomen’ en dan sluit ik zelfs huren niet uit.”

Mocht Tagliafico vertrekken en Ajax wel bij Wijndal uitkomen, dan zal de vraag zijn hoe ver de club wil gaan. En hoe hoog is de boom waar AZ mogelijk in gaat zitten? En hoe hoog wil Ajax vervolgens dan weer klimmen?

Overmars geeft toe zijn ogen niet te sluiten voor Nederlandse topspelers. “Nederlandse internationals die te betalen zijn en ons sterker maken: dat is het uitgangspunt als je iemand met ervaring haalt. Tegelijkertijd kijk je naar jonge betaalbare spelers, die zich hier kunnen ontwikkelen tot topspelers.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >