Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax pakt punt en stelt promotiefeestje De Graafschap uit

Terwijl Jong Ajax al het gehele seizoen zeer matig presteert, lukt het ze telkens wel om punten af te snoepen van de ploegen die bovenin meedoen. De talenten speelden vrijdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap, waardoor ze het promotiefeestje van de Superboeren nog even uitstelden.

07 mei 2021 - 21:58
Jajgra800
Taylor maakte een einde aan de lange doelpuntendroogte. © Pro Shots

Bij Jong Ajax zagen we met Kenneth Taylor, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré drie selectiespelers uit het eerste elftal terug in de basisformatie. Wellicht dat het drietal tegen het einde van het seizoen ook wat meer minuten krijgt in Ajax 1, maar voor nu moeten ze het doen met vlieguren in het beloftenelftal.  

De Graafschap leek wat last te hebben van promotiezenuwen, waardoor Jong Ajax het duel naar zich toe trok. De talenten wisten via een fraai doelpunt van Taylor zelfs op voorsprong te komen. De 1-0 betekende niet alleen de zevende treffer voor Taylor, maar ook het eerste doelpunt voor Jong Ajax in liefst vier wedstrijden.

Om naar de eredivisie te promoveren, hadden de Superboeren een driepunter nodig. Na rust gingen ze dan ook nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Jong Ajax kwam flink onder druk te staan, maar hield lange tijd stand. Ook de paal bood redding, nadat Ralf Seuntjens de 1-1 op zijn slof leek te hebben.

Toch bezweek Jong Ajax uiteindelijk onder de druk. Na al flink wat ballen te hebben weggewerkt, was Daan Reiziger kansloos op de kopbal van Toine van Huizen. De Graafschap rook vervolgens bloed en zette nog een tandje bij, maar het lukte de uitploeg niet meer om te scoren.

Zo speelde Jong Ajax dus gelijk, terwijl De Graafschap het promotiefeestje nog even moest uitstellen. De succeswens van Almere City-mascotte Ally heeft blijkbaar geholpen! De talenten – die nu wel op een teleurstellende zeventiende plek staan – sluiten woensdagavond de competitie af op bezoek bij Telstar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >