Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax eert overleden Bruins Slot op fraaie wijze na behalen landstitel

De technische staf van Ajax heeft na het binnenhalen van de 35ste landstitel een prachtig eerbetoon gebracht aan Tonny Bruins Slot. De meesterscout overleed in november, maar werd tijdens het kampioensfeest zeker niet vergeten.

03 mei 2021 - 08:16
Tbseerbetoon800
Een prachtig gebaar! © Pro Shots

Het eerbetoon vond plaats vlak voordat de kampioens- en KNVB-bekerbanieren naar de nok van het stadion werden gehesen. Er werd een foto van Bruins Slot langs de zijlijn geplaatst, waarna de technische staf een kampioensshirt voor deze foto neerlegde.

De meesterscout spendeerde zijn tijd bij Ajax veelal achter televisieschermen, waar hij de zwakke punten van tegenstanders blootlegde. Daarnaast was Bruins Slot jarenlang de rechterhand van Johan Cruijff, met wie hij ongekende successen vierde.

De steun- en toeverlaat van diverse Ajaxtrainers kwam vorig jaar november te overlijden. Van een persoonlijk afscheid kwam het door corona niet, waarna de club besloot om Bruins Slot na het behalen van de 35ste landstitel te eren. Een prachtig gebaar.

“Tonny was een ontzettend belangrijke factor binnen onze staf,” zo vertelde Ten Hag na afloop op de persconferentie. “Analisten doen veelal werk op de achtergrond, maar staan aan de voorkant van het maken van het speelplan.”

“Tonny was een gigant als mens, maar als analist was hij van een buitengewoon hoog niveau. Het was een moeilijk moment toen hij overleed, vooral door corona. We hebben geen persoonlijk afscheid van hem kunnen nemen, ook niet op zijn uitvaart.”

“We wilden dit eerbetoon aan hem geven. Overmars namens de club, Pieter als video-analist en ik namens de technische staf en alle hoofdtrainers waar hij een grote bijdrage in heeft gehad. Van Cruijff tot Koeman en van Bosz tot De Boer. Vandaar dat eerbetoon.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >